Budatko v novej sezóne s vynovenými priestormi

V Materskom centre Budatko zahájili už 13. sezónu, ktorá oficiálne odštartuje 16. septembra. Slávnostného otvorenia zrenovovanej kuchynky a ateliéru sa zúčastnili aj petržalské vicestarostky a zároveň župné poslankyne Jana Hrehorová a Lýdia Ovečková, ktoré v príjemnej rodinnej atmosfére prestrihli pásku. Spoločne zaželali všetkým prítomným, príjemný a úspešný štart do novej sezóny.
„Som rada, že aj vďaka pomoci petržalskej samosprávy a Bratislavského samosprávneho kraja môžu rodiny so svojimi ratolesťami vstúpiť do krajších, bezpečnejších a pohodlnejších priestorov,“ povedala vicestarostka Jana Hrehorová.

V rámci slávnostného otvorenia na deti čakali rôzne aktivity, divadielko a mamičky sa potešili malej burze s vecami, ktoré v Budatku doslúžili. Vďaka dobrovoľníckej práci členiek materského centra a dotácii z Bratislavského kraja bola obnovená kuchynka a pribudla nová miestnosť, ktorá bude slúžiť na jazykové, pohybové, hudobné i vzdelávacie krúžky. V MC Budatko tiež pribudli nové hračky, knihy a pohybové pomôcky, ktoré boli zakúpené z dotácie MČ Petržalka.

Budatko má na najbližšiu sezónu pripravený bohatý program. K veľkým akciám bude tento mesiac patriť aj deň otvorených dverí v Dome tretieho veku, s ktorým členky centra pracujú na zblížení generácií. Koncom mesiaca má Budatko pripravené druhé kolo Potuliek slnečnou sústavou, vďaka ktorým sa deti dozvedia viac o slnečnej sústave a dobre sa pobavia. Kompletný program nájdete tu: https://www.facebook.com/Budatko/photos/a.1257987154316100/2408420329272771/?type=3&theater.

Materské centrum Budatko je občianske združenie založené mamičkami na materskej dovolenke, ktoré organizujú vzdelávacie, pohybové, tvorivé aktivity pre rodičov a ich deti. Cieľom je vzájomným prepojením rodín prispieť tak k lepšiemu životu v Petržalke. Už najmenším deťom zabezpečuje sociálny kontakt pred ich nástupom do škôlky.



web od 2day