Čisté Vianoce majú už 17 rokov

Sanatórium AT pre liečbu drogových, alkoholových a iných závislostí pripravilo už 17. ročník podujatia s názvom Čisté Vianoce. Podujatia v DK Zrkadlový háj sa zúčastnili „čistí“, vyliečení klienti sanatória, ale aj tí, čo sú v procese liečby závislosti.

„Je to sviatok v duši abstinujúcich závislých,“ povedala psychoterapeutka Jana Žemličková zo Sanatória AT, ktoré sídli na Osuského ulici. Podujatie prišiel podporiť aj primátor Bratislavy Matúš Vallo, za Petržalku vicestarostka Jana Hrehorová. „Chcem využiť tuto príležitosť a poďakovať sa všetkým zamestnancom sanatória za to, že poskytujú bezpečný priestor pre svojich klientov, rodičom, ktorí podporujú svoje deti a zároveň vám chcem zaželať, aby ste úspešne zavŕšili tento rok a do nového roka vykročili správnou nohou. Krásne Vianoce prajem,“ zaželala všetkým vicestarostka.

Na podujatí odzneli viaceré príbehy liečených od rôznych druhov závislosti, ale aj slová povzbudenia od rodiny či kamarátov. Mnohí sa v čase odhodlania zmeniť svoj život nachádzali na úplnom dne. Každého spájala túžba zmeniť sa a nájsť nový zmysel života. A to sa im vďaka sanatóriu, no aj vlastnej sebadisciplíne podarilo.

Sanatórium AT je neštátnym zdravotnícko-resocializačným zariadením, ktoré v Petržalke funguje už od roku 1996. Sanatórium poskytuje pomocnú ruku nielen závislým prevažne od nelegálnych drog, ale aj ich rodinám. Založil ho a viedol známy slovenský odborník na závislosti psychiater Ivan Novotný, ktorého rukami prešli za desiatky rokov desaťtisíce závislých na drogách.

web od 2day