Mikuláš potešil veľkých aj malých

Ako každý rok, ani tento neobišiel Mikuláš v spolupráci s pracovníkmi sociálneho oddelenia mestskej časti Petržalka denné centrá pre deti, škôlku, a ani starších. Nehľadiac na to, koľko má obdarovaný rokov, radosť bola u všetkých veľká a nefalšovaná. „Sme veľmi radi, že môžeme priložiť ruku k dielu a potešiť aj tých, ktorí to nemajú v živote ľahké. Tie rozžiarené oči pri príchode Mikuláša hovorili za všetko,“ povedala vedúca oddelenia sociálnych vecí Alena Halčáková.

Najprv sme rozdali balíčky a hračky deťom zo sociálne slabších či znevýhodnených rodín v DK Lúky, a musíme povedať, že radosť bola obrovská. Rovnako z Mikuláša, ako aj z darčekov, ale aj zo sprievodného programu – bubnovania, ktoré si mohli samy vyskúšať.
Neskôr sme navštívili Domov sociálnych služieb Kampino, ktorého klienti si pre Mikuláša prichystali dokonca aj program s predstavením o Maruške a štyroch ročných obdobiach. Následne sme sa presunuli do denného centra Baobab, kde nás privítala menej rušná atmosféra strediska, ktoré sa stará o deti s viacnásobným postihnutím.

Naozaj pekne zaspievali Mikulášovi pesničky aj detičky z Materskej školy Bulíkova a ďalej sa Mikuláš ponáhľal pozdraviť našich najstarších občanov do Stredísk sociálnych služieb na Mlynarovičovej a Vavilovovej ulici. Obyvatelia týchto domovov uvítali Mikuláša teplým stiskom ruky a jemným úsmevom, za ktorým sa určite skrývala spomienka na detské časy.

Svoje bohaté dary Mikuláš rozdal aj krízovému centru matiek s deťmi a potom sa už pobral späť do krajiny večnej zimy, odkiaľ sa snáď opäť na budúci rok vráti.

FOTOGALÉRIA

web od 2day