Plánované podujatie ĽSNS sa v priestoroch DK Lúky v Petržalke konať nebude

Mestská časť Petržalka v spolupráci s Kultúrnymi zariadeniami Petržalky a vedením DK Lúky pristúpila k zrušeniu prenájmu priestorov pre stretnutie ĽSNS s občanmi, ktoré bolo plánované na utorok 10.12.2019 o 17.00 h. O tom, že sa v DK ZH bude konať táto akcia sa MČ Bratislava-Petržalka dozvedela až z propagačných materiálov a informácií uvedených na stránkach ĽSNS.

Zmluva o prenájme priestorov bola uzatvorená s fyzickou osobou, ktorá bližšie neuviedla informáciu o tom, že ide o prenájom na propagáciu extrémistickej a fašizmus propagujúcej politickej strany. Zrejme je to osvedčený spôsob, akým si tento subjekt priestory prenajíma.

V DK Lúky sa bežne konajú stretnutia s občanmi organizované občianskymi združeniami, domové schôdze či iné stretnutia, na ktorých sa síce MČ Bratislava-Petržalka síce organizačne nepodieľa, no poskytuje im na základe zmlúv a prenájme priestor. Akcie propagujúce fašizmus a extrémizmus však MČ Petržalka kategoricky odmieta.

Vzhľadom na skutočnosť, že forma stretnutia sa po zrušení nájmu podľa našich informácií zmení, MČ Petržalka požiadala mestskú políciu v čase od 16.00 h-18.00 h v okolí DK Lúky na Vígľašskej ulici a v jeho blízkosti o súčinnosť pri zabezpečení verejného poriadku a zabránení ujmám na zdraví a majetku.

web od 2day