Vianočná Petržalka ponúkla bohatý program a sviatočnú atmosféru

Vianoce majú byť najmä o pohode, dobrom jedle a čase strávenom v kruhu rodiny a známych. A práve o tom je Vianočná Petržalka, ktorá si aj v tomto roku pripravila pre obyvateľov bohatý program.

Ten odštartoval 29. novembra otvorením vianočných trhov na Námestí Republiky, kde vystúpili skupiny Abba Slovakia, Sklo a La Musica. Obyvatelia si mohli všimnúť iné rozmiestnenie stánkov, ako po minulé roky a takisto zvýšenú mieru osvetlenia. „Chceli sme trhy zviditeľniť a viac otvoriť ľuďom, “ vysvetlila Ľudmila Pastorová, vedúca oddelenia kultúry, ktoré organizuje trhy. Na zmenu reagovali obyvatelia pozitívnym ohlasom. „Krásna zmena, čo sa týka rozmiestnenia stánkov,“ povedala Katarína. „Máme radšej tieto trhy, je tu pokojnejšia atmosféra, vždy sa nájde na zahryznutie, nič viac nepotrebujeme, ak máme dobrú spoločnosť,“ chváli si Ivana.

Návštevníci trhov nešetria chválou ani na vianočný stromček, ktorý je podľa mnohých najkrajší v Bratislave. Symbol Vianoc zabezpečilo už tradične oddelenie životného prostredia miestneho úradu a postavili pracovníci Miestneho podniku VPS Petržalka. Trinásť metrov vysokého krásavca nám poskytla obec Blatné, kde smrek ohrozoval stavbu. „Stromček je veľmi pekný, okrem dobrého jedla a vareného vínka nás potešili veľmi milí predajcovia,“ pochválila trhy návštevníčka Viera. A čo na trhoch nájdete? Jedenásť z nich ponúka občerstvenie od langošov, cigánskej, punču a iných dobrôt, v dvoch stánkoch ponúkajú vianočný tovar.

Ako každý rok, tak aj tento nás navštívil Mikuláš, ktorý na svojom koči so svojimi priateľmi odštartoval od DK Ovsište, potom sa presunul na Námestie Republiky. Mikuláša sa zúčastnil aj starosta Petržalky Ján Hrčka. „Ďakujem kultúrnym zariadeniam Petržalky za bohatý kultúrny program a prajem vám všetkým, vážení spoluobčania, krásne prežitie vianočných sviatkov a úspešný vstup do Nového roka,“ zaželal všetkým. Potom už nič nebránilo voľnej zábave, ktorú najprv rozprúdilo vystúpenie pre deti v podaní Paci Pac a neskôr sa návštevníci vyskákali do rytmu skupiny S Hudbou Vesmírnou. Nechýbal ani stánok so starostovým punčom, kde sa mohli okoloidúci ponúknuť okrem punču aj koláčmi.

Vianočné trhy fungovali do 18. decembra v čase od 11.00 – 21.00 h počas pracovných dní a od 9.00 – 21.00 h cez víkendy. Každý piatok, sobotu a nedeľu sa na pódiu pri vianočných trhoch konali hudobné, tanečné alebo divadelné predstavenia v čase od 17:00-19:00 h, ktoré navodili príjemnú sviatočnú atmosféru.





web od 2day