Petržalka má opäť svoj talent – klarinetistku

Čo je Talent Prahy 5? Súťaž je určená záujemcom z oblasti klasickej hudby, v speváckej kategórii, aj interpretom muzikálových piesní a speváckym zborom. Prihlásiť sa do nej môžu žiaci základných umeleckých škôl a je rozdelená do 4. kategórií: súťažiaci do 15 rokov, nad 15 do 26 rokov, študenti hudobných konzervatórií, iných vyšších odborných hudobných škôl či vysokých hudobných škôl, spevácke zbory a špeciálna kategória „Mimoriadny talent“. V tomto roku sa uskutočnil už 13.ročník.

Petržalku zastupovala v Prahe študentka ZUŠ Jána Albrechta Ľubica Luščanová, ktorá študuje hru na klarinet, pod vedením pedagogičky Barbory Sláčikovej. Zahrala Koncert pre klarinet a orchester A dur KV 622 (II. Adagio).

Profesionálne vystúpenie všetkých účastníkov a živý záver v podaní speváckeho zboru Bezharmonie, bol neopakovateľným zážitkom, za ktorý ďakujeme zástupcom MČ Prahy 5 a členom Pražského komorného orchestra. S potešením sme opäť prijali pozvanie na slávnostný koncert laureátov, ktorý býva vždy vyvrcholením súťaže. Okrem víťazov jednotlivých kategórií a zástupcov zo Slovenska sa koncertu ako hostia zúčastnili aj reprezentanti Maďarska, Rumunska a Srbska.

web od 2day