Mestská časť už prijíma žiadosti o dotácie pre veľké športové kluby

Mestská časť Bratislava-Petržalka spustila možnosť podávať žiadosti o dotácie pre veľké športové kluby, tentoraz však elektronickou formou. Miestne zastupiteľstvo na svojom septembrovom zasadnutí schválilo nové VZN č. 7/2020, ktoré vstúpilo do platnosti 5. októbra.

Na rozdiel od minulosti budú žiadatelia predkladať Strednedobý plán činnosti a rozvoja športového klubu v predpísanej forme a žiadosti budú môcť podávať s povinnými prílohami iba elektronicky cez portál https://petrzalka.egrant.sk/.
Registrácia pre žiadateľov o dotácie na rok 2021 je už otvorená a žiadosti sa dajú podávať do 30. 11. 2020. Dotáciu je možné poskytnúť žiadateľovi, ak pôsobí v oblasti športu a má zväzovú príslušnosť, ak sú súčasťou členskej základne žiadateľa deti a mládež vo veku 5 až 23 rokov zúčastnené v súťaži organizovanej pod príslušným národným zväzom, pričom minimálne 20 % z členskej základne má trvalý pobyt v MČ. V prípade kolektívnych športov, členskú základňu žiadateľa tvorí minimálne 100 členov zúčastnených v súťaži organizovanej pod príslušným národným zväzom a v prípade individuálnych športov 50. Dĺžka pôsobenia žiadateľa na území MČ je minimálne dva roky.
Dotácie je možné poskytnúť najmä na účely podpory účasti talentovaných športovcov na regionálnych, celoslovenských či medzinárodných súťažiach a na pokrytie nákladov na činnosť a prevádzku športovania členskej základne (detí a mládeže vo veku 5 až 23 rokov). Športový klub sa môže uchádzať o dotáciu s maximálne dvomi oddielmi rôzneho športového odvetvia).

Mestská časť každoročne vyčlení na účely poskytovania dotácií z rozpočtu 1 % z podielu na dani z príjmov fyzických osôb za predchádzajúci kalendárny rok. Žiadosti o dotácie posudzuje vecne príslušný útvar miestneho úradu MČ a Komisia športu miestneho zastupiteľstva. O poskytnutí dotácie žiadateľom rozhoduje miestne zastupiteľstvo. Úspešní žiadatelia budú povinní vykonať elektronicky aj vyúčtovanie dotácie na portáli https://petrzalka.egrant.sk/. Podrobné informácie nájdete na www.petrzalka.sk/samosprava/dotacie/ostatne-dotacie/dotacie-pre-velke-sportove-kluby/ a predmetné VZN je zverejnené na www.petrzalka.sk/vseobecne-zavazne-nariadenia/.

web od 2day