Aplikácia „Petržalka“ sa po siedmich mesiacoch stala treťou najsťahovanejšou bezplatnou aplikáciou na Slovensku

Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy poruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.

Petržalská samospráva sa rozhodla počas prvej vlny pandémie COVID-19 rozšíriť svoje portfólio komunikačných kanálov práve o aplikáciu, s ktorou majú dobre skúsenosti aj z iných miest, či dokonca ďalších bratislavských mestských častí. Cieľom bolo čo najrýchlejšie a najdostupnejšie informovať Petržalčanov o platných opatreniach. Mobilná aplikácia sa osvedčila natoľko, že mestská časť pristúpila k rozšírenej verzii. Tá zahŕňa väčšinu informácií, ktoré sú dostupné aj na oficiálnej stránke mestskej časti: www.petrzalka.sk.

Počas celoplošného testovania miestna samospráva apelovala na obyvateľov MČ, aby si aplikáciu stiahli z dôvodu upozornení o aktuálnej situácii na odberných miestach. Počet stiahnutí po víkende presiahol hranicu 10 000. Aplikácia sa tak zaradila medzi 10 najsťahovanejších bezplatných aplikácií na Slovensku. Celkovo jej patrí pekné tretie miesto. Podarilo sa tak už po siedmich mesiacoch.

Aplikácia sa stala populárnou z dôvodu tzv. push notifikácií, čo znamená, že užívateľovi, ktorý má aplikáciu stiahnutú, chodia počas pripojenia na internet automaticky upozornenia do mobilu. V tomto prípade ide o oznamy. Aplikácia v sebe však zahŕňa viacero populárnych stránok z oficiálneho webu mestskej časti. Ide predovšetkým o elektronickú úradnú tabuľu, aktuality, reportáže, informácie o parkovaní a ďalšie. Užitočnými prvkami sú rozhodne tiež možnosti nahlásenia podnetov alebo susedská burza. Cez aplikáciu bolo celkovo nahlásených viac ako 170 podnetov.

Aplikácia je bezplatne dostupná pre všetkých majiteľov smartphonov a tabletov s operačným systémom Apple a Android:

https://apps.apple.com/sk/app/petr%C5%BEalka/id1504094830

https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.spravyomeste.petrzalka

web od 2day