Petržalka zefektívni proces celoplošného testovania vďaka čítačkám dokladov

Mestská časť Bratislava-Petržalka prišla s unikátnym nápadom registrácie občanov prostredníctvom čítačky dokladov a automatickej tlače certifikátov v snahe zefektívniť proces víkendového celoplošného testovania.

Registračný systém oddnes mestská časť aplikuje na štyroch novootvorených odberných miestach na Ekonomickej Univerzite v Bratislave, plánuje ho použiť aj na iných odberných miestach v Petržalke.

Zapojením viacerých technických prostriedkov do systému registrácie a evidencie výsledkov testov, mestská časť očakáva výrazné zvýšenie kapacity odberného miesta a s tým súvisiace urýchlenie administratívnych úkonov. „Vďaka čítačke dokladov dokážeme namiesto 300 ľudí otestovať 800 až 1100 ľudí na jednom odbernom mieste. Ak nie je občiansky preukaz alebo pas poškodený a osoba ho do čítačky vloží správnym smerom, celá registrácia potrvá iba päť sekúnd,“ opisuje výhody čítačky starosta Petržalky Ján Hrčka. „Veríme, že zapojenie techniky výrazným spôsobom urýchli testovanie záujemcov na štyroch odberných miestach, ktoré dnes otvárame na Ekonomickej Univerzite,“ dodal.

V Petržalke bude počas víkendového celoplošného skríningu k dispozícii 53 odberných miest (z toho 12 odberných autobusov) v 19 rôznych lokalitách. Väčšina odberných miest bude fungovať v čase od 08.00 do 18:00 hod., 5 lokalít bude mať predĺženú prevádzku od 08:00 do 20:00. Zoznam všetkých odberných miest s prevádzkovou dobou zverejnila samospráva na svojej webovej stránke. Mestská časť zároveň upozorňuje, že objednávanie sa na testovanie nie je potrebné, s výnimkou autobusových odberných miest, na ktoré je potrebné nahlásiť sa cez webovú stránku hlavného mesta TU.

web od 2day