MČ Bratislava-Petržalka má pre menších aj väčších prázdninárov súťaž

Všetkých prázdninujúcich Petržalčanov a Petržalčanky srdečne pozdravujeme. Nemajú to veru posledné dni, týždne a mesiace vôbec ľahké. Mnohí zodpovední, dodržujúci nariadenia zostali počas prázdnin v Petržalke a skúmajú jej možnosti, ktoré sú tiež ovplyvnené nariadeniami. Prázdniny sa tak podobajú na strategickú hru. Ako prázdniny nielen prežiť, ale si ich aj užiť a vyťažiť z možností, ktoré máme dostupné, to je naša úloha pre malých aj veľkých, ktorí sa chcú zapojiť.

Úloha má tri časti:

  • Vziať rozum do hrsti a vymyslieť (sám či spolu s mamou, tatom, staršími súrodencami) zábavnú aktivitu, ktorá zároveň rešpektuje platné nariadenia.
  • Nakresliť ju, opísať a popísať alebo nahrať aktivitu na video.
  • Poslať aktivitu na email tlacove@petrzalka.sk. Do predmetu treba uviesť heslo PRÁZDNINOVÝ ŠPECIÁL.

Stačí aj na sociálnych sieťach: Aktivitu formou videa si môže dať aj mama, tato, alebo starší súrodenec do FB alebo IG storky, tagnúť nás @mestskacastpetrzalka a pridať hashtag #prazdninovyspecial.

Zameranie: Aktivity môžu byť zamerané na šport, kreslenie, tvorivé písanie, varenie, či pečenie, vzdelávanie alebo aj zbieranie odpadkov alebo sadenie. Čím tvorivejšie a inšpirujúcejšie pre ostatných, tým lepšie.

Inšpirovať deti a mládež môžu aj dospeláci: Vyzývame športovcov a športovkyne, umelkyne a umelcov, influencerky a youtuberov, zručných pekárov a kuchárky, aby sa pokojne pridali, vymýšľali aktivity, tagovali nás a zdieľali svoje nápady. Nech si to počas prázdnin všetci patrične, bezpečne a veselo užijeme.

Inšpirujúce aktivity budeme každý deň o 16:00 (až do nedele 7. 3. 2021) uverejňovať na našej FB stránke. Zároveň budeme pod článkom aktualizovať a dopĺňať zoznam aktivít, tipov a trikov, ktoré nám pošlete, alebo ich pre vás nájdeme my.

V pondelok 8. 3. 2021 vyberieme spomedzi vás troch, ktorí získajú darčekové predmety od MČ. Víťaz však bude každý, kto pomohol svojim kamoškám a kamošom mať sa napriek pandémii počas prázdnin v Petržalke zábavne a rozprávkovo.


 

Nápady, čo robiť počas jarných prázdnin

Prebádať hlbšie niektoré témy

Prejsť sa po galérii aspoň online

  • Nielen informácie o stredoveku na Bratislavskom hrade si pre vás pripravili v Slovenskom Národnom Múzeu.
  • Galéria Uffizi v Taliansku ponúka virtuálnu prehliadku tu.
  • Do Britského múza sa dostanete takouto skratkou.

Vypočuť si rozprávky

  • Rozprávky od výmyslu sveta nájdete v archíve RTVS.
  • Deťom čítali už pred rokom herci zo SND.

Šport

  • Viete čo je tabata? Že nie? Tak si ju skúste zacvičiť tu.
  • Jógu spolu s angličtinou dostanete do tela a do uší, možno aj takto.

Divadlo

  • Ak vám chýba divadlo, virtuálne si môžete zájsť do Bábkáča alebo kratšou cestou do Petržalky ku Kike do Makile.

Eko aktivity

Kreatívne, bláznivé aj ekologické

web od 2day