Lýdia Ovečková odchádza z funkcie zástupkyne starostu Petržalky

Lýdia Ovečková sa ku dňu 13. apríla 2021 vzdala svojej funkcie prvej zástupkyne starostu Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Toto rozhodnutie prijala z osobných dôvodov. Naďalej ostáva poslankyňou Miestneho zastupiteľstva v Petržalke a poslankyňou Bratislavského samosprávneho kraja.

„Rada by som sa touto cestou poďakovala všetkým za vyjadrenie dôvery, vzájomnú spoluprácu, inšpirácie, spoločné projekty, za vašu pomoc a podporu, ako aj za spoločne strávený čas počas uplynulého 2,5 roka, ktorý som mala možnosť pôsobiť vo funkcii prvej vicestarostky Petržalky. Poďakovanie patrí predovšetkým tým, ktorí po celý čas stáli pri mne, boli mi oporou, podporovali ma a pomáhali mi. Osobitne by som chcela poďakovať tiež pánovi starostovi Jánovi Hrčkovi za príležitosť stáť po jeho boku na čele Petržalky, ako aj za jeho dôveru,“ vyjadrila vďaku Lýdia Ovečková, ktorej odchod, ako sama potvrdila, neznamená odchod z verejného života.

„Naďalej sa budem aktívne venovať riešeniu rôznej agendy a rozvoju viacerých oblastí, na ktoré som sa sústredila aj doteraz – oblasti školstva, práci s mládežou, oblasti kultúry, športu, ihriskám a športoviskám, verejným priestorom, práci pre komunity, seniorom, oblasti zdravotníctva, ale aj ďalším,“ povedala. Lýdia Ovečková sa ešte pred zvolením na pozíciu vicestarostky aktívne niekoľko rokov podieľala na revitalizácii verejných detských ihrísk a športových plôch pre deti a mládež a podporovala komunitný život a vzájomnú spoluprácu samosprávy a obyvateľov.

„Rozhodnutie pani vicestarostky a mojej priateľky Lýdie Ovečkovej ma prekvapilo, avšak rozumiem všetkým osobným dôvodom, ktoré ju k nemu priviedli. Preto rešpektujem jej vzdanie sa mandátu prvej vicestarostky Petržalky a aj týmto spôsobom jej veľmi pekne ďakujem za odvedenú prácu pre našu mestskú časť. S Lýdiou máme priateľský a korektný vzťah, na ktorom sa ani jej odchodom z pozície mojej zástupkyne nič nemení. Naopak, teším sa na ďalšiu spoluprácu s naším zastupiteľstvom, ktorého členkou zostáva a som presvedčený, že aj vďaka jej práci v poslaneckej lavici bude Petržalka čoraz lepším miestom pre život nás všetkých. O jej nástupkyni alebo nástupcovi som sa ešte, vzhľadom na nedostatok času, nerozhodol, avšak určite budeme obyvateľov a návštevníkov Petržalky čoskoro informovať,“ konštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka.

Ovečková potvrdila, že jej odchod nijako nesúvisí s plánovanou kandidatúrou na post starostky Petržalky. „Všetkých, ktorí sa zamýšľajú na tým, či moje súčasné kroky súvisia s prípadnou kandidatúrou na post starostu Petržalky v najbližších komunálnych voľbách môžem ubezpečiť, že momentálne tak urobiť neplánujem.“

„Všetkým Petržalčankám a Petržalčanom, kolegyniam a kolegom, či už na úrade, alebo z radov poslankýň a poslancov, ďakujem za všetko, lebo aj vďaka nim sa nám spoločne podarilo prispieť k tomu, aby bola Petržalka krajším a lepším miestom pre život nás všetkých a ďalšie výzvy sú ešte pred nami. Verím, že naša vzájomná spolupráca bude pokračovať. Budem tu aj naďalej pre Petržalku ako aktívna Petržalčanka a zároveň poslankyňa,“ uzavrela Lýdia Ovečková.

web od 2day