Petržalka s projektom SpoločneEKO bojuje o prvé slovenské enviro-ocenenie Atlas

Projekt mestskej časti SpoločneEKO zabodoval. Svedčí o tom nominácia v boji o prvé slovenské enviro-ocenenie Atlas.

Nadácia VÚB banka tvrdí, že „…cenu Atlas získajú tí, ktorí povýšili ochranu Zeme a slovenskej prírody na svoju TOP prioritu.“ O to viac náš teší, že jedným z nominovaných je aj náš projekt #spolocneEKO z dielne našich kolegov, ale aj iných, ktorí ochotne pripojili a pripájajú ruky k dielu.

Pod názvom SpoločneEKO sa ukrýva množstvo aktivít určených pre obyvateľov a návštevníkov Petržalky, pre naše základné a materské školy, ich deti a rodičov, našu knižnicu a jej čitateľov, ako aj náš miestny úrad. Všetky pritom smerujú k jednému spoločnému cieľu – udržateľnejšiemu životu na planéte Zem, čiže ku znižovaniu množstva odpadu, šetreniu energiami či odstraňovaniu už existujúcich environmentálnych záťaží. Aktivity v rámci nášho projektu #spolocneEKO tak cielene spájajú ľudí a ich záujem o životné prostredie.

Diskusiu pred vyhlasovaním cien dnes, čiže 22. apríla na DEŇ ZEME môžete LIVE o 14:00 sledovať TU.
Vyhlásenie laureátov prvej slovenskej enviro-ceny Atlas dnes, čiže 22. apríla na DEŇ ZEME môžete LIVE o 18:00 sledovať TU.

„Nie je dôležité, či cenu získame, i keď by nás to veľmi potešilo. No už samotná nominácia nás opäť motivuje k pokračovaniu v našom spoločnom eko projekte, k jeho zlepšovaniu a zapájaniu stále väčšieho množstva obyvateľov Petržalky a jej návštevníkov,“ dodáva naša vicestarostka Jana Hrehorová s tým, že viac sa dozviete aj v priloženej video reportáži z našej dielne.

web od 2day