Pomôžte priateľom z Rusoviec zachrániť ich kaštieľ

V mene priateľov z mestskej časti Bratislava-Rusovce a ich pani starostky Lucie Tulekovej Henčelovej sa aj na vás, obyvateľov a návštevníkov susednej Petržalky, obraciame s prosbou o podporu ONLINE petície na platforme neziskovej organizácie VIA IURIS za záchranu kaštieľa v Rusovciach.

Ak vám osud krásneho rusovského kaštieľa, ktorý posledné roky vlastní a spravuje Úrad vlády Slovenskej republiky nie je ľahostajný, prosíme, venujte tejto iniciatíve pár sekúnd a klikov. Podpísať petíciu môžete TU.

Dôvodom vyhlásenia petície ja chátranie kaštieľa, ktoré sa rokmi len a len prehlbuje aj napriek jeho zaradeniu na zozname národných kultúrnych pamiatok. Ako je vám asi známe, ide o naozaj jedinečnú architektonickú pamiatku s bohatou históriou a nevyčísliteľnou hodnotou, ktorej záchrana zďaleka nie je stratená. Rusovský kaštieľ, priľahlý park s hradbami aj blízka budova čeľadníka si však konečne zaslúžia skutočnú ochranu národnej kultúrnej pamiatky. Nielen pre jej zachovanie, ale aj pre budúce využitie v prospech širokej verejnosti.

 

web od 2day