Desiatky dobrovoľníkov pomohli Petržalke skrášliť naše okolie

Najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku  Naše Mesto sa konalo aj tento rok a naša mestská časť nemohla pri tejto akcii chýbať.

Podujatie, ktoré pravidelne organizuje Nadácia Pontis opäť prilákalo veľké množstvo dobrovoľníkov, vďaka ktorým môže byť  naša mestská časť krajšia.

Celkovo bolo v tomto roku v Petržalke organizovaných 31 aktivít, z čoho štyri pripravil miestny úrad MČ Bratislava-Petržalka. Nechýbalo upratovanie v Starohájskom lesíku, ktoré patrí medzi najviac znečistené miesta, preto sa upratovanie v rámci akcie Naše Mesto opakuje každý rok.  Do tejto aktivity sa zapojili štrnásti dobrovoľníci zo spoločnosti IBM, ktorým sa podarilo vyzbierať viac ako  10 vriec odpadu a nájsť jednu pneumatiku.

Počas vegetačného obdobia sa môže zdať, že lesík na Starohájskej je čistý. Ide však o obyvateľmi frekventovanú a navštevovanú lokalitu a s tým je spojené aj časté znečistenie. Za to, že tam odpad nie je až tak vidieť môže momentálne nielen bujná vegetácia, ale predovšetkým dobrovoľníci, ktorí lesík pravidelne čistia.“, uvádza Tatiana Hajčík Stanová z referátu čistoty a poriadku, ktorá každoročne čistenie v rámci podujatia Naše Mesto koordinuje.

Dobrovoľníci zo spoločnosti IBM sa okrem čistenia lesíka zapojili aj do maľovania oplotenia petržalského cintorína zo strany Kaukazskej ulice. Ďalšia väčšia aktivita sa konala na trhovisku na Mlynarovičovej ulici, kde pôsobili dobrovoľníci z odevnej spoločnosti Dedoles. Na trhovisku sa dobrovoľníkom podarilo namaľovať obvodové značenie trhoviska, stánky s pultmi  v stredovej časti a  upravili zadnú časť so zeleňou formou zastrihnutia kríkov borievky.

 

V miestnej časti Lúky sa dobrovoľníci z pobočky poisťovne Colonnade Insurance S.A  pustili do úpravy verejného priestoru na Budatínskej ulici. Podarilo sa tak odburiniť priestor okolo sochy Posolstvo mieru a natrieť drevené dosky na sedenie a betónové kocky pod nimi.

Akciu pozitívne hodnotí aj vedúca oddelenia životného prostredia Daniela Vašková Kasáková: „Sme radi, že sa nám vďaka dobrovoľníkom opäť podarilo skrášliť Petržalku a už teraz sa tešíme na ďalší ročník, do ktorého sa určite radi zapojíme. Ďakujeme Nadácii Pontis za poskytnutie grantu vo výške 320 €.

web od 2day