Prvý ročník Petržalskej 5ky zožal chválu, spokojný je aj Slovenský atletický zväz

Prvá Petržalská 5ka vykročila tou správnou nohou – vidíme sa opäť o rok.

„Vážený pán starosta, prvý pilotný ročník chodeckých pretekov PETRŽALSKÁ 5KA sa organizátorom vydaril, za čo im patrí uznanie aj poďakovanie i z našej chodeckej sekcie Slovenského atletického zväzu. Jej zaradenie do atletického kalendára a uskutočnenie pekného spoločensko-športového podujatia spropagovalo atletiku i samotnú disciplínu – atletickú chôdzu – vo Vašej Petržalke i v samotnej Bratislave ako takej,“ napísal riaditeľ Vojenského Športového Centra Dukla a reprezentačný tréner slovenských chodcov pán podplukovník Roman Benčík nášmu starostovi Jánovi Hrčkovi.

 

Okrem vyjadrenia podpory pre naše nové podujatie v budúcnosti tiež navrhol predĺženie chodeckého okruhu z 500 na 1000 metrov, čo by mohlo pomôcť uskutočniť aj medzinárodné preteky v chôdzi európskeho či svetového významu. Kolegovia a organizátori z Kultúrnych zariadení Petržalky tak už teraz rozmýšľajú nad posunutím latky v roku 2022 a zároveň sa tešia zo skvelej účasti obyvateľov a návštevníkov Petržalky v rekreačnej časti podujatia.

Všetkým zúčastneným aj touto cestou a malou obrazovou spomienkou na vydarené chodecké preteky ďakujeme za skvelý spoločensko-športový deň a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné úspechy.

web od 2day