PumpPark Petržalka oficiálne otvorený

Ide o najväčší areál svojho druhu v Strednej Európe.

V Petržalke sme v piatok 23. júla za účasti predsedníčky OZ Bajkslava a OZ Pedal pani Evy Uhliarikovej, námestníčky primátora hlavného mesta, pani Tatiany Kratochvílovej a našej vicestarostky Jany Hrehorovej otvorili nový verejný areál PumpPark Petržalka OZ Pedal. Dĺžkou dráh je najväčším svojho druhu v strednej Európe a vznikol rekonštrukciou zanedbaného športového areálu bikrosovej cyklistickej dráhy.

Sme veľmi radi, že aj naša mestská časť môže pravidelne podporovať činnosť občianskych združení, ktoré neustále zveľaďujú tento unikátny priestor a popri tom pripravujú skvelé športové aktivity pre širokú verejnosť.

„Zároveň si veľmi ceníme ich niekoľkoročnú snahu o nový a kvalitný areál pre pretekárov – od tých najmenších, cez amatérov až po profesionálov. Už tradične vysoká účasť vrátane rodín s deťmi potvrdila, že PumpPark Petržalka môže pokojne začať písať ďalšiu úspešnú kapitolu svojho úspešného príbehu,“ povedala pri tejto príležitosti naša zástupkyňa starostu.

 

Komunitný projekt dobrovoľníkov sa nachádza na Haanovej ulici uprostred najväčšieho slovenského sídliska a poskytuje mnohé možnosti športového vyžitia, tak pre obyvateľov, ako aj návštevníkov Petržalky. Na svoje si prídu všetci vyznávači kolesových športov rôznej výkonnosti a veku, najmä cyklisti, ale aj kolobežkári, skejteri a in-line korčuliari. K dispozícii majú takmer 550 metrov dráh rôznej obtiažnosti.

Za myšlienkou celého projektu stojí práve občianske združenie OZ Pedal, ktoré sa do jeho realizácie pustilo už v roku 2014. Na prevádzku a údržbu areálu môže finančne prispieť aj verejnosť, za čo vám vopred v mene našich priateľov a partnerov ďakujeme. VIAC INFO nájdete na www.PUMPPARK.sk.

web od 2day