Súťaž Do práce na bicykli 2021 aj s tímami MiÚ Petržalka

Tento rok sa konal už ôsmy ročník celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli 2021.

Počas jedného mesiaca si súťažiaci mohli vyskúšať aké je cestovať do práce na bicykli a aj to, že je to v mnohých prípadoch pohodlnejšie a rýchlejšie než sa do nej dopraviť iným dopravným prostriedkom.

Celkovo sa tento rok zúčastnilo 91 samospráv, takmer 13 400 súťažiacich, ktorý najazdili spolu viac ako 1,7 milióna kilometrov.

Za našu mestskú časť Bratislava-Petržalka sa zapojilo 11 zamestnancov, ktorí boli rozdelení do troch tímov. Zamestnanci si zvolili vlastný názov svojho tímu. A keďže kreativite sa medze nekladú, zamestnanci sa dohodli na názvoch ako Rýchle šípy, Petržalskí makači a Horúce strely.

 

„Naše tri tímy spoločne najazdili za jeden mesiac 2 228 km pričom ušetrili 573 kg oxidu uhličitého,“ povedala Jana Kuzmová z referátu zelene.

Najlepším tímom boli Rýchle šípy, ktoré najazdili celkovo 1 232,26 kilometra, čím ušetrili 308,06 kg oxidu uhličitého. Najúspešnejším jazdcom sa stal p. Pavel Vodička, ktorý najazdil celkovo 1 015 kilometrov.

„Veríme, že súťaž nebude v budúcom roku ovplyvnená prácou doma a budú sa môcť do súťaže zapojiť aj ostatní zamestnanci. Víťazom gratulujeme a ďakujeme za účasť,“ dodala Daniela Vašková Kasáková.

web od 2day