Petržalská knižnica predstavila najkrajšie knihy Slovenska za rok 2020

Celkovo bolo ocenených 20 kníh a 7 študentských prác.

V závere kultúrneho leta kolegyne z Miestnej knižnice Petržalka ukázali len to naj. Presnejšie, to najkrajšie, čo sa v uplynulom roku v slovenskom knižnom svete stihlo vydať.

Nádhernými titulmi, obálkami či ilustráciami nás počas vernisáže v stredu 25. augusta previedla metodička knižnice Viera Némethová, jej riaditeľka Katarína Bergerová a špeciálni hostia – vedúca oddelenia Centra detskej literatúry, čítania a Slovenskej sekcie Medzinárodnej únie pre detskú knihua Eva Cíferská a riaditeľ Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana Peter Tvrdoň.

 

Súťaž o najkrajšie knihy Slovenska je pokračovateľom tradície založenej v roku 1965, ktorá sa od vzniku snaží zvyšovať výtvarnú úroveň a kvalitu polygrafického spracovania kníh. Do ročníka 2020 vydavatelia prihlásili 137 diel, pričom porota odmenila 20 kníh a 7 študentských prác. Všetkým aj v mene starostu našej mestskej časti Jána Hrčku gratulujeme.

A nezabudnite. Záujemcovia o tieto, naozaj výnimočné čitateľské a vizuálne zážitky si môžu ocenené knihy prezrieť priamo vo fondoch Petržalskej knižnice. Viac informácií nájdete TU. Tešíme sa na vás.

web od 2day