Petržalka zlepšuje parkovanie aj pomocou technológií

Vraky miznú i vďaka spolupráci so spoločnosťou DEUS.

Z parkovísk v najväčšej mestskej časti Slovenska miznú nepojazdné vraky aj vďaka novej integrácii informačného systému nášho úradu na národnú evidenciu motorových vozidiel. Pomocou prepojenia si môžu naši kolegovia z referátu mobility jednoducho overiť vlastníka vozidla a podniknúť kroky na jeho odstránenie. Projekt vznikol v spolupráci s Dátovým centrom obcí a miest z dielne združenia DEUS, ktoré založilo Združenie miest a obcí Slovenska s Ministerstvom financií SR a ktorého členom správnej rady je aj náš starosta Ján Hrčka.

„Spolupráca s Petržalkou je potvrdením nového smerovania združenia, ktoré sa už nesústredí iba na poskytovanie služieb najmä menším obciam. Vážime si, že @Petržalka sa stala prvým klientom, ktorý túto ponuku DEUS využil,“ dodáva v tomto kontexte výkonná riaditeľka združenia Katarína Lešková.

„Petržalka patrí medzi mestské časti, ktoré sa neboja zavádzať nové postupy smerujúce k lepšej vymožiteľnosti pravidiel a skvalitneniu parkovania jej obyvateľov. Dôslednejšia kontrola nelegálne odstavených áut je iba jedným z krokov, ktoré robíme, aby sme život Petržalčanov čo najviac spríjemnili,“ hovorí šéf našej samosprávy, ktorého ste mohli uplynulý týždeň vidieť aj vo vysielaní Televíznych novín TV Markíza, kde vysvetľoval plánované zmeny v parkovaní v kontexte uplatňovania takzvanej objektívnej zodpovednosti.

Tú aj s pokutami pri opakovanom porušovaní pravidiel parkovania v našej mestskej časti čoraz častejšie využívajú kolegovia z magistrátu a Mestská polícia Bratislava. VIAC INFO nájdete aj v spomínanej reportáži, stačí kliknúť TU.

web od 2day