Veľký Draždiak s čistejším dnom, potápači z neho vytiahli črepiny i rybárske náčinie

Na dne objavili aj historickú tyč ešte z čias výstavby sídliska.

Vo štvrtok 23. septembra sa náš Veľký Draždiak opäť dočkal vyčistenia svojho dna. Pod hladinou petržalského unikátu bojovali potápači s nahromadeným odpadom. Ich spoločníkom bol pre tento rok čln poháňaný elektromotorom. V snahe o ohľaduplnosť k jazeru i obyvateľom lokality bol výber člnu s environmentálne priateľským a málo hlučným pohonom azda tou najsprávnejšou voľbou.

Potápači z dna počas dňa postupne vyťahovali predovšetkým menší komunálny odpad – šlo o sklenené črepiny, fľaše, plasty, ale tiež rôzne rybárske náčinie, akým sú nebezpečné silóny či háčiky. Odpad bol pokrytý ostrými ulitami, ktoré predstavujú pre kúpajúcich sa občanov nebezpečenstvo v podobe možných rezných poranení končatín. Kurióznym nálezom bola približne desaťmetrová tyč, ktorá bola zrejme pozostatkom z výstavby sídliska. Konečným výsledkom čistenia sú dve vrecia odpadu. Odvoz predmetov, ktoré sa do vriec nevošli zapezpečili pracovníci nášho referátu správy verejných priestranstiev.

 

Dobrou správou je, že na základe množstva vyzbieraného odpadu považujú pracovníci oddelenia životného prostredia mieru znečistenia za zastabilizovanú. Vďaka ohľaduplnosti obyvateľov i periodickému čisteniu jazera je množstvo odpadu na dne v porovnaní s minulosťou výrazne nižšie.

Potápačom i všetkým našim kolegom v mene Petržalčanov i návštevníkov Draždiaka ĎAKUJEME za parádnu robotu.

web od 2day