Blíži sa jesenné kolo celoplošnej deratizácie

V tomto roku sa uskutoční od 1. októbra do 30. novembra.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. dotknutým firmám, podnikateľom a obyvateľom pripomína a zároveň ich aj prostredníctvom našej samosprávy vyzýva k naplneniu zákonnej povinnosti celoplošnej deratizácie, ktorá sa vykonáva najmenej dvakrát ročne biocídnymi prostriedkami určenými a schválenými na tento účel. Jej tohtoročné jesenné kolo sa uskutoční od 1. októbra do 30. novembra. Viac informácií nájdete TU.

Celoplošný a synchrónny výkon deratizácie na území Bratislavského kraja má zabezpečiť čo najefektívnejšiu likvidáciu škodcov a zabrániť ich migrácii z už ošetrených do zatiaľ neošetrených objektov. Týka sa napríklad kanalizačných a kolektorových rozvodov firiem a bytov, školských, zdravotníckych, športových, rekreačných, kultúrnych, sociálnych či administratívnych budov a areálov, skladov, skládok odpadu, pozemkov a objektov využívaných na chov zvierat alebo pozemkov a pivničných priestorov rodinných domov.

Podnikatelia a právnické osoby deratizáciu zabezpečujú prostredníctvom na to oprávnených subjektov. Fyzické osoby, teda občania, môžu deratizáciu podľa definovaných pravidiel vykonať aj svojpomocne. Ďakujeme, že nám pomáhate tvoriť bezpečnejší a lepší život v našej Petržalke.

web od 2day