Na odstránení parkovacieho kocúrkova usilovne pracujeme

Nielen Dvory 4, ďakujeme za strpenie.

Rozumieme, že implementácia projektu celomestskej parkovacej politiky, ktorý hlavné mesto predstavilo predstavilo pod skratkou PAAS, môže byť aj pre obyvateľov a návštevníkov Petržalky mätúca. Veď prehľadnosti nepomáhajú ani opätovné odklady a s nimi spojené zmeny v našom pilotnom petržalskom parkovacom systéme, ktoré platia od 1. októbra 2021. 

Keďže sa zo strany našej mestskej časti snažíme byť kolegom z hlavného mesta skutočne nápomocní, chaos, ktorý môže miestami naozaj pripomínať kocúrkovo, nás mrzí o to viac. Aj preto v pondelkovej reportáži Televíznych novín TV Markíza náš starosta Ján Hrčka opäť vysvetľoval čo i prečo sa deje. Môžete nám veriť, že na odstránení tohto odkladacieho kocúrkova usilovne pracujeme, pričom vás sa snažíme od komplikácií odbremeniť čo najviac.

Aj vaše reakcie z týchto dní – kvôli ktorým spomínaná reportáž TV Markíza vznikla – ukazujú, že situácia je najmenej prehľadná v našej petržalskej lokalite Dvory 4. Práve kvôli ďalšiemu odkladu celomestského parkovacieho systému, ktorým sa kolegovia z magistrátu snažia získať čas na jeho doladenie a čo najhladšie spustenie v praxi. Podľa primátora Matúša Valla tak najnovšie počítajú s termínom spustenia 10. januára 2022.

Čo teda aktuálne pre vodičov v Petržalke platí? 

  • Na Dvoroch 4 približne dva týždne parkujeme bez petržalskej rezidentskej regulácie. Tá sa znova zavedie s osadením značenia, ktoré kolegovia už montujú. Platiť bude do spustenia celomestskej parkovacej politiky.
  • Mimo tejto lokality na našich modrých parkoviskách od októbra platia nové pravidlá rezidentského parkovania v Petržalke.
  • V rámci nových pravidiel môžu naši rezidenti a ich krátkodobé návštevy na modrých parkoviskách parkovať úplne ZADARMO.
  • Nerezidenti môžu na modrých parkoviskách parkovať úplne ZADARMO v pondelok až štvrtok od 7:00 do 18:00 a od piatka 7:00 do nedele 18:00. Mimo týchto časov na modrých parkoviskách už nemôžu stáť vôbec.
  • Potrebné oprávnenie našej mestskej časti získajú, ak sa s vozidlami zaregistrujú v našom systéme na webe www.PARKOVANIEVPETRZALKE.sk alebo cez mobilnú aplikáciu URBI – Parkovanie v Petržalke.

Náš pilotný parkovací systém z vyššie uvedených dôvodov prechádza viacerými technickými úpravami a aktualizáciou textov. Prosíme teda v týchto dňoch o strpenie s dočasnými chybami a nefunkčnosťami. Samozrejme, platí, že túto skutočnosť s partnermi zohľadňujeme aj pri kontrolách a prípadných sankciách priamo v teréne. Viac sa už dozviete z reportáže TV Markíza:

 

web od 2day