PROJEKT.IHRISKO vdýchol Rovniankovej život

Ide o spojenie vizuálneho umenia a športu.

Z Petržalky pochádza množstvo mimoriadne šikovných ľudí, ktorým nie je ľahostajné ich okolie. Jedným z nich je aj takzvaný outfluencer Marián Baláž a.k.a. Mario Bihary. Okrem iného aj šéf Hip Hop Žije Festival. Je tiež manažér H16 a zakladateľ Spirit Music s Majkom Spiritom.

Navyše, stojí za ním mimoriadne pútavý príbeh so skvelou myšlienkou. Mario si totiž všimol smutný fenomén našej doby – množstvo opustených a chátrajúcich športovísk. Vinníka vidí v generačnej obmene a s ňou spojených návykoch správania sa mladých ľudí. A, samozrejme, aj pandémiu. Ako sám tvrdí, „chýba motivácia, ale aj správny impulz.“

Spojením vizuálneho umenia a športu sa rozhodol na tento celospoločenský jav upozorniť vskutku zaujímavým spôsobom. V spolupráci s writermi z WallDesign založili unikátny projekt.ihrisko. Medzi prvými plochami, ktoré dostali šancu na reparát, sa objavilo ihrisko v metropole východu. Nosnou témou bol v Košiciach film Space Jam 2.

Možno ste si už všimli, že ako ďalšie na rade sa objavilo petržalské ihrisko na Rovniankovej ulici. Prvé výsledky ich práce si môžete pozrieť v našej krátkej upútavke.

 

 

Mariovi a chalanom z walldesign.sk i TheStreets ďakujeme a držíme palce. Veríme, že ich úsilie prinavráti život nielen opusteným ihriskám, ale aj nakopne budúce generácie, a teda prinesie ovocie dvakrát. Ako sa vám páči moderné ihrisko na Rovniankovej? Dajte nám vedieť.

web od 2day