Umenie v Petržalke získalo ocenenie CE ZA AR

Na projekte sa podieľala aj mestská časť Bratislava-Petržalka.

Lokalite pri Chorvátskom ramene medzi námestím Jána Pavla II. a Rovniankovou ulicou v Petržalke od septembra minulého roka dominujú umelecké diela v rámci projektu Neformálne mo(nu)menty, ktorý vznikol pod hlavičkou nádejných tvorcov z VŠVU / AFAD. Tí chceli svojimi dielami reagovať na dané situácie v parku v súvislosti s plánovanou električkovou traťou.
Úsilie šikovných študentov po roku prinieslo svoje ovocie. Slovenská komora architektov včera vyhlásila Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR 2021. V kategórii exteriér sa projekt Neformálne mo(nu)menty ocitol na prvom mieste. Víťazstvo študentov nás teší o to viac, že na projekte sa podieľala aj naša mestská časť Bratislava-Petržalka.

Podujatie CE ZA AR už tradične vyhlasuje Slovenská komora architektov, pričom sa organizuje pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej, Andreja Doležala, primátora Matúša Valla a Zuzany Aufrichtovej, starostky Starého Mesta.

Celý záznam z odovzdávanie cien si môžete pozrieť v archíve RTVS.

Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na spoluprácu pri ďalšom zveľaďovaní verejného priestoru v uliciach našej Petržalky.

web od 2day