Prechádzka na Nobelku spojila príjemné s užitočným

Diskutovalo sa o nápadoch, ktoré mestská časť zbierala prostredníctvom dotazníka.

V záujme poznať váš názor na veci verejné sme sa spolu opäť stretli priamo v teréne. Presnejšie, stretli sme sa s obyvateľmi Nobelovho námestia, ktoré by sme v spolupráci s partnermi radi premenili na moderný priestor budúcnosti. Odborníci i laici opäť diskutovali o nápadoch, ktoré sme od jari zbierali aj prostredníctvom dotazníka na www.NOBELOVONAMESTIE.sk.

Medzi kľúčové témy našej diskusie patrilo najmä životné prostredie, bezpečnosť a doprava, ale aj potreba nového vodného prvku, ktorý by spojil estetickú a funkčnú hodnotu.
Sme radi, že sa zaujímate o svoje okolie spolu s nami. ĎAKUJEME za viac ako 700 vyplnených dotazníkov, a teda 700 názorov, vďaka ktorým sa môžeme posunúť vpred. Ďalšími krokmi v participácii bude workshop s odborníkmi a následné vypracovanie záverečnej správy ako podkladu pre samotnú realizáciu rekonštrukcie. Tá je predbežne plánovaná do konca roka 2024.

 

Viac o Nobelku sa dozviete v našom podcaste Z petržalskej obývačky, ktorý si môžete vypočuť aj vo vašich obľúbených podcastových aplikáciách, ale tiež pozrieť na našom Youtube kanáli:

 

web od 2day