V Petržalke vyrastie nová štvrť

Podporí bývanie, prácu, šport i kultúru.

Poklepaním základného kameňa aj starosta Ján Hrčka spoločne s prvou námestníčkou primátora hlavného mesta SR Tatianou Kratochvílovou a zástupcami investora a zhotoviteľa stavby zahájil výstavbu novej mestskej štvrte Nesto. Tá vyrastie na historicky významnom území, kde sa doteraz nachádzajú viaceré zachované vojenské objekty bývalého obranného systému.

Okrem toho, že developer plánuje všetky objekty ponechať a zveľadiť, veľkou výhodou projektu je tiež výstavba bytových priestorov pre takmer 15-tisíc obyvateľov.

Mnohí Petržalčania si vďaka miestnej štvrti, ktorá vyrastie pri štátnej hranici s Rakúskom, nájdu zamestnanie, ale aj nové možnosti trávenia voľného času v podobe rôznych športových i kultúrnych aktivít. Zhotoviteľovi projektu – spoločnosti Lucron Group, a. s. – ĎAKUJEME za pozvanie a tešíme sa na zase o čosi modernejšiu budúcnosť obyvateľov Petržalky.

 

Pre všetkých milovníkov umenia vyhlasujeme aj SÚŤAŽ! Otázka znie:

Kto bol Hartmut Tautz, ktorého pamätník odhalili neďaleko železničného priecestia smerom na Kittsee a vojenského cintorína v roku 2016?

Odpovede nám posielajte vo facebookových komentároch do nedele 𝟐𝟒. 𝐨𝐤𝐭𝐨́𝐛𝐫𝐚. Zo všetkých správnych odpovedí vyžrebujeme víťaza špeciálnej grafiky dnešnej podoby územia projektu Nesto. Autorom je ilustrátor Filip Horník a venoval nám ju práve developer.

Foto: Lucron Group, a. s. ©

web od 2day