Deti sú naozajstnou studnicou nápadov

Potvrdili nám to aj žiaci zo ZŠ Dudova na ďalšom workshope s IUVENTOU.

Minulý týždeň sme vás informovali o aktivitách v rámci pripravovanej Koncepcie rozvoja práce s mládežou, ktorá určí priority mestskej časti v tejto oblasti na ďalšie roky. A ako sme sľúbili, tento týždeň prinášame prehľad o ďalšom zo série workshopov, ktoré vznikli v spolupráci s priateľmi z organizácie IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, tentokrát s našimi žiakmi zo Základnej školy Dudova 2.

Za účasti našej vicestarostky Jany Hrehorovej a vedúcej oddelenia školstva Andrey Garanovej sme sa malých Petržalčanov znova pýtali, ako sa im páči život v našej samospráve. Deti pracovali v skupinkách a prostredníctvom rôznych hier či flipchartu nám dokreslili, ako vyzerá pohľad na najväčšiu mestskú časť ich očami. Dozvedeli sme sa napríklad aj to, že petržalskí žiaci majú naozaj radi prírodu, páčia sa im naše jazerá, zeleň i lesy.

Naopak, kriticky vnímajú rozhádzané odpadky, načmárané grafity na budovách a radi by v budúcnosti pracovali na ich odstránení z pozície dobrovoľníkov.

 

Ako sa dalo očakávať, práve deti z našich škôl majú najväčšiu radosť z nových ihrísk. Preto nás teší, že sa nám z pozície mestskej časti Bratislava-Petržalka darí tieto detské plochy opravovať, obnovovať a rozširovať.

Sme veľmi radi, že aj malí Petržalčania si všímajú okolie a majú množstvo skvelých nápadov na jeho vylepšenia. Názory žiakov z Dudovej si tak určite nájdu miesto aj v pripravovanej Koncepcii rozvoja práce s mládežou.

web od 2day