Na petržalskej Lúke vďaky pribudol 13. strom

Zasadený bol ako úcta k pamiatke na obete pandémie.

Lúka vďaky pri Malom Draždiaku je spomienkovým miestom na významné osobnosti Bratislavy, ktoré životnými príbehmi významne tvorili a tvoria kultúrno-spoločenský život Slovenska. Ich prínos do 17. novembra 2021 pripomínalo 12 rôznych stromov, ktoré sa v našej Petržalke sadia už od roku 2009, vždy pri príležitosti výročia Nežnej revolúcie.

Tentokrát ale iniciátori myšlienky Lúky vďaky – členovia občianskeho združenia Za zeleň Petržalky – urobili výnimku a trinásty strom symbolicky venovali skupine ľudí. Výsadbou platanu si uctili viac ako trinásť tisíc obetí pandémie, ktorá – či už priamo, alebo nepriamo – poznamenala život každého jedného z nás. Spomienkového aktu sa v mene mestskej časti Bratislava-Petržalka tentokrát zúčastnila aj naša vicestarostka Iveta Jančoková.

 

„Verím, že tento strom bude spomienkou na všetky obete, ktoré nám pandémia vzala a že bude zároveň varovným prstom pre tých, ktorí sa z jej následkov stále nepoučili. Mám nádej, že sa to zmení a od budúceho roka budeme sadiť už len stromy úcty a vďaky významným osobnostiam, ako roky doteraz“ povedala pri tejto príležitosti zástupkyňa petržalského starostu.

Aj touto cestou v mene našej samosprávy, jej obyvateľov a návštevníkov vyjadrujeme úprimnú sústrasť všetkým, ktorých pandémia pripravila o ich najbližších.

web od 2day