Vydarený rok futbalistov FC Petržalka

Jej mládežnícke výbery patria medzi najlepšie na Slovensku.

Rok 2021 sa pomalými krokmi chýli ku koncu a dosiahnuté výsledky bilancujú aj vo futbalovom klube FC Petržalka.

Muži figurujú po jesennej časti II. futbalovej ligy v pokojných vodách tabuľky, patrí im siedma pozícia. Do akcie sa bieločierni vrátia na konci februára.

Veľké úspechy žali Petržalčania najmä v mládežníckych vodách. Popri postupe kategórii U16, U17 a U19 do 1. celoslovenskej ligy vyčnievalo zaradenie klubu do kategórie Futbalová akadémia obsahujúcej 14 najlepších klubov na úseku mládeže na Slovensku. Dvojica Nicolas Sagan a Adam Ďurdík sa dokonca prebojovala aj do reprezentačného výberu Slovenska v kategórii U15.

 

Opomenúť nemožno ani ženy FC Petržalka bojujúce v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. V neúplnej tabuľke jesennej časti zatiaľ figurujú na výbornom piatom mieste. A čerešničkou na torte je ich postup do semifinále Slovenského pohára.

Na našich futbalistov i futbalistky sme v Petržalke nesmierne hrdí a už teraz sa tešíme na ďalší rok, ktorý, veríme, prinesie množstvo krásnych gólov a víťazstiev. Ďakujeme vedeniu, trénerom i samotným hráčom a hráčkam za skvelú reprezentáciu našej mestskej časti.

 

web od 2day