Registrácia a predaj kariet v rámci PAAS sú spustené

Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy v stredu 1. decembra spustil registráciu do celomestskej parkovacej politiky, ktorú kolegovia z magistrátu predstavili pod názvom Bratislavský parkovací asistent PAAS.

ONLINE REGISTRÁCIU vrátane všetkých informácii nájdete na www.PAAS.sk a aj my vám k nej prikladáme užitočný návod. PAAS na našich petržalských Dvoroch 4 – a s ním i zakúpené magistrátne parkovacie karty – začnú platiť od pondelka 10. januára 2022.

POZOR! Dovtedy na Dvoroch 4 platia pravidlá nášho pilotného petržalského parkovacieho systému, v ktorom obyvatelia i návštevníci Petržalky môžu parkovať stále úplne ZADARMO. Rezidentom stačí, ak si vozidlá zaregistrujú na www.PARKOVANIEVPETRZALKE.sk a nerezidentom zase v povolených časoch využívať mobilnú aplikáciu URBI – Parkovanie Petržalka.

  •  REZIDENTI A NÁVŠTEVNÍCI DVOROV 4 OD 10. JANUÁRA
    Rezidenti regulovanej zóny po registrácii a kúpe rezidentskej parkovacej karty PAAS budú môcť od 10. januára v mieste bydliska parkovať neobmedzene bez iných poplatkov. Naopak, jej návštevníci budú po tomto dátume platiť za parkovanie v povolenom čase hodinovú tarifu a mimo neho už nezaparkujú.

Rezidentské karty PAAS pre prvé auto zakúpené do 30. apríla 2022 budú platiť až 15 mesiacov za cenu tých ročných. Rezidenti tiež môžu v systéme PAAS požiadať o bezplatnú návštevnícku kartu, vďaka ktorej získajú voľné hodiny na bezplatné parkovanie pre ich návštevy.

  • BONUSOVÁ KARTA: 2 HODINY DENNE ZA 10 EUR ROČNE
    Do systému PAAS sa môžu registrovať aj Bratislavčania s trvalým pobytom kdekoľvek v rámci mesta, ktorí si za 10 EUR môžu kúpiť bonusovú parkovaciu kartu s platnosťou 12 mesiacov. Po 10. januári 2022 s ňou budú môcť parkovať v ktorejkoľvek regulovanej zóne PAAS, vrátane našich Dvorov 4, dve hodiny denne bez ďalšieho poplatku.

 

 
 

Bratislavčania v regulovaných zónach PAAS takto môžu pravidelne navštevovať napríklad úrady, školy alebo posilňovne a namiesto hodinového tarifného poplatku za parkovanie využiť zľavu 100 % na prvé dve spoplatnené hodiny.

Parkovacie karty PAAS nie sú vydávané fyzicky ani ich nie je potrebné tlačiť, slúžia len ako elektronické oprávnenie. To znamená, že kontrolóri podľa EČV zistia, či bola na dané vozidlo vydaná platná parkovacia karta.

Celá registrácia do PAAS prebieha ONLINE, pretože celomestský parkovací systém z dielne magistrátu vôbec ako prvý informačný systém na Slovensku komunikuje priamo s piatimi štátnymi registrami – Register fyzických osôb, Register právnických osôb, Register adries, Kataster nehnuteľností a Národná evidencia vozidiel. Ak sa mu však kvôli chybe nepodarí spárovať niektoré údaje, potrebné doklady môžete hlavnému mestu rovnako doložiť ONLINE.

Kolegov z magistrátu môžete v prípade potreby kontaktovať na 0800 222 888 alebo registracie@paas.sk. Navštíviť tiež môžete Klientské miesto PAAS Petržalka. Adresu a úradné hodiny nájdete na PAAS.sk/kontakt. V mene našich partnerov vám vopred ďakujeme za pomoc, strpenie i spoluprácu.

VIDEO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy ©

web od 2day