Prinášame nový podcast na tému ŠKOLSTVO V PETRŽALKE

Predtým nedostatok, teraz aj nadbytok. Čo sa mení v petržalských škôlkach? Vypočujte si 3. diel nášho podcastu Z Petržalskej obývačky a dozviete sa viac.

O nedostatku miest v našich materských školách, ktorý nahradil nečakane neobsadený nadbytok, ale aj o iných pálčivých témach sme sa bavili v najnovšom dieli podcastu Z petržalskej obývačky s hosťami Katarínou Brťkovou z mestskej časti Bratislava-Petržalka, Janou Oswaldovou z MŠ Bohrova a s Bohumilom Kováčom zo Slovenskej technickej univerzity.

V debate o jednej z najdôležitejších oblastí záujmu mestskej časti sme sa okrem iného zaujímali aj o to, aké predispozície majú súčasné budovy škôl, zväčša postavené pred desiatkami rokov, a čo z nich môžeme vyťažiť dnes; o tom, prečo Petržalka pilne prerába rokmi zanedbané školské priestory či o možnom znížení veku povinnej školskej dochádzky a jeho dôsledkoch.

 

 

Hostia taktiež rozvírili debatu o možnostiach toho, ako by bolo najvhodnejšie v súčasnosti prilákať učiteľov a školský personál do našich škôl. Moderátorskej úlohy sa zhostila hovorkyňa Mária Halašková.

 

 
 

Pozrite si celý video rozhovor. Vopred ďakujeme aj za jeho odber a audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

#zpetrzalskejobyvacky

web od 2day