Petržalka schválila kúpu budovy na vytvorenie novej škôlky v Slnečniciach

Dnešným rozhodnutím miestnych poslancov na rokovaní zastupiteľstva potešíme najmä obyvateľov Slnečníc.

Po viacerých rokovaniach mestskej časti s miestnym developerom CRESCO REAL ESTATE sa nám podarilo v časti Južné mesto – Zóna Viladomy schváliť kúpu súkromného objektu a pozemkov za jeden milión eur na účely vytvorenia novej materskej školy pre asi 70 detí.

„V Slnečniciach žije takmer 5-tisíc ľudí a každým rokom sa ich počet zvyšuje. Lokalita je s pribúdajúcimi možnosťami bývania lákadlom hlavne pre mladé rodiny, potreba materskej školy je teda viac ako citeľná,“ tvrdí starosta Petržalky Ján Hrčka, pre ktorého je navyšovanie kapacít dlhodobo medzi jeho najdôležitejšími prioritami.

„Som nesmierne rád, že vzájomná dohoda padla na úrodnú pôdu. Je to významný krok, ktorým prispejeme k lepšej kvalite života obyvateľov Slnečníc, ktorí budú môcť umiestniť svoje deti v dostupnej vzdialenosti a zároveň odľahčíme kapacity v okolitých materských školách,“ neskrýva nadšenie z novej škôlky.

Kúpa daného objektu a pozemkov na Fialovej ulici bude hradená z poplatku za rozvoj z tejto lokality, ktorý sa na účet mestskej časti pripíše v roku 2022.

Ďakujeme všetkým obyvateľom lokality Slnečnice za trpezlivosť a veríme, že nové priestory prinesú radosť nielen rodičom, ale najmä malým Petržalčanom.

#petrzalkamaka

web od 2day