Aj vďaka Petržalke sa vyzbieralo 13,5 ton užitočného odpadu

Na jeseň tohto roku sa pod záštitou OLO – Odvoz a likvidácia odpadu v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy uskutočnil zber vecí na tretie kolo obľúbeného Mestského bazáru.

Cieľom bolo zbaviť domácnosti nepotrebných vecí, ktoré by sa inak stali odpadom a dať im tak druhú šancu. Tie mali následne záujemcovia možnosť získať za symbolickú sumu.

Sme veľmi radi, že aj Petržalka mohla prispieť k dobrej veci, za čo predseda predstavenstva OLO Ivan Sokáč jej makačom z oddelenia správy verejných priestranstiev vrúcne poďakoval. Kolegom z OLO sme totiž poskytli priestory zberného dvora. A niet pochýb o tom, že iniciatíva priniesla skvelé výsledky. Posúďte sami.

  • Zberu nepotrebných vecí sa zúčastnilo 628 obyvateľov.
  • Celková hmotnosť odovzdaných vecí sa vyšplhala na 13,5 tony.
  • Svojho majiteľa si našlo približne 10 ton vecí.
  • Mestský bazár navštívilo 1503 obyvateľov.
  • Vyzbierané peniaze sa použijú na vybudovanie Reuse centra, teda stabilného Bratislavského centra opätovného použitia.

V našej mestskej časti sa aj napriek upršanému počasiu do zberu zapojilo 51 obyvateľov, ktorí odovzdali až 500 kg vecí. Ďalší zber je naplánovaný na jar 2022 a o presnom termíne vás budeme, ako vždy, včas informovať.

Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa do akcie zapojili. Veríme, že počasie na jar vyjde a o ďalšie kolo zberu prejaví záujem ešte viac Petržalčanov. Veď predísť vzniku odpadu, šetriť tým prírodu a podporiť tak udržateľnosť by malo byť pre nás všetkých prioritou.

#zelenapetrzalka

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislava ©

web od 2day