Depaul Slovensko, ďakujeme, že vás máme

Ako zvyknete využívať stravné lístky? A máte ich ešte vôbec? Ak áno a nejaké vám ku koncu roka 2021 zostávajú v peňaženkách, prinášame trochu inšpirácie, čo s nimi.

Naša prednostka Petra Vančová napríklad prišla s myšlienkou, že by sme ich mohli pár venovať na dobrú vec aj my z Miestneho úradu Petržalka. Sme radi, že do dobrovoľnej zbierky pre DEPAUL SLOVENSKO sa i napriek nevyhnutnej práci z domu v priebehu niekoľkých dní zapojilo až 57 kolegov.

„Priatelia z tejto neziskovej organizácie pre ľudí bez domova robia nenahraditeľnú prácu. A aj my úradníci sme im za to nesmierne vďační a tešíme sa, že pri ľuďoch v núdzi stojíme a budeme stáť spolu i v roku 2022,“ priblížila iniciatívu šéfka nášho úradu s tým, že výťažok 1127,10 EUR do centa poputuje na zabezpečenie potravín pre ľudí bez domova nielen počas Vianoc.

V pondelok 20. decembra tak spolu s našou poslankyňou Lenou Bočkayovou odovzdali 221 kusov stravných lístkov manažérke Nocľahárne sv. Vicenta de Paul Agápii Tuchyňovej, ktorej pribalili i malé vianočné prekvapenie v podobe dáždnikov a pršiplášťov.

 

Veríme, že táto finančná i materiálna pomoc ďalšej zo skvelých organizácií pôsobiacej v našej samospráve i ľuďom bez domova padne na úžitok a spríjemní im Vianoce rovnako, ako ich nám spríjemnila táto malá zbierka. Ak by ste chceli pomôcť aj vy, napríklad zbierkou koláčov a zákuskov pre vianočnú večeru, neváhajte kliknúť napríklad na www.DEPAUL.sk.

#petrzalkapomaha

web od 2day