Výstavba petržalskej električky ide podľa plánu

Zhotoviteľ začal s búraním starého depa. Ďakujeme za strpenie hluku i obmedzení.

Výstavba predĺženej električkovej trate v Petržalke prináša i viaceré nevyhnutné dopravné obmedzenia sprevádzané stavebným ruchom.  Napríklad neďaleko novej konečnej zastávky Janíkov dvor pribudne slučkové obratisko vrátane haly dennej kontroly a ošetrenia, čo bude mať pozitívny dopad na rýchlosť a výpravu električiek počas mimoriadnych udalostí aj na iných tratiach v meste.

Práve v týchto miestach začala už dnes, čiže v utorok 21. decembra prebiehať príprava na búracie práce, navážanie strojov, geodetické úpravy, ohradenie staveniska a ďalšie potrebné manévre. Búracie práce by mali prebiehať najmä od stredy 22. decembra a pokračovať by mali približne do konca roka 2021.

Starosta Petržalky Ján Hrčka je presvedčený, že najväčšia mestská časť Slovenska by vzhľadom na počet obyvateľov potrebovala aspoň tri električkové trasy. No ako uviedol v reportáži Televízne noviny TV Markíza,

„aj za tú jednu budeme veľmi vďační, pretože aspoň v priľahlej oblasti sa tým výrazne zlepší doprava.“

 

 

Jeden z najväčších dopravných projektov v histórii našej metropoly v gescii Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy by mal byť dokončený koncom roka 2023. A v mene nášho starostu, kolegov z magistrátu či zhotoviteľa vás prosíme, milí Petržalčania i návštevníci, o pochopenie, strpenie a zhovievavosť s dočasným hlukom, prachom, dopravnými či inými obmedzeniami. Ďakujeme.

#petrzalka

web od 2day