Na zakúpenie rezidenčných kariet majú Dvory 4 posledné tri dni

Už v pondelok 10. januára sa oficiálne spúšťa systém regulovaného parkovania PAAS.

V prvých troch zónach so zavedenou celomestskou parkovacou politikou – Krasňany, Tehelné pole a Dvory 4 – budú môcť návštevníci zaparkovať iba v spoplatnenom čase a len po zaplatení hodinovej sadzby za parkovanie alebo využiť na parkovanie bonusovú či návštevnícku parkovaciu kartu.

Ako uvádzajú na sociálnych sieťach kolegovia z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, necelý týždeň pred spustením regulácie evidovali viac ako 6300 žiadostí o vydanie parkovacích kariet.

Registráciu je možné vybaviť pohodlne a ONLINE na webovej stránke www.PAAS.sk. V prípade, že potrebujete pomoc, môžete sa obrátiť na infolinku 0800 222 888 alebo osobne navštíviť niektoré z klientskych miest. 

Nezabúdajte, že na jeden byt je možné vydať maximálne tri rezidentské karty. Jednej osobe však možno vydať len jednu rezidentskú parkovaciu kartu. Viac o cenách jednotlivých kariet sa dozviete TU.

Ako sme už viackrát avizovali, v našej mestskej časti Bratislava-Petržalka sa môžete stretnúť s dvomi druhmi parkovacích systémov. Prvý z nich je súčasťou pilotného petržalského parkovacieho systému, ktorý rezidentom garantuje parkovanie zadarmo v rámci celej Petržalky mimo Dvorov 4. Druhý z nich nájdeme práve v menovanej lokalite Dvory 4, v rámci ktorej sa od pondelka 10. januára spúšťa celomestská parkovacia politika PAAS v gescii Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.

Ako tvrdí starosta Petržalky Ján Hrčka:

„Cieľom magistrátu je do celomestskej parkovacej politiky postupne preklopiť aj zvyšok Petržalky, až podľa rýchlosti ale uvidíme, ako sa mu to bude dariť.“

Veríme preto, že aj pomocou našich rád sa vám v novej parkovacej politike podarí čo najskôr zorientovať. Zároveň vás prosíme, ak ste doteraz z rôznych dôvodov nemali priestor na zakúpenie rezidentských kariet, urobte tak čo najskôr, aby ste sa vyhli zbytočným pokutám. Ďakujeme.

#petrzalka

 

FOTO: Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy ©

web od 2day