Petržalka pokračuje v búraní bariér

Základná škola Černyševského má novú rampu i stoličkový výťah.

Vhodné podmienky na výchovu a vzdelávanie pre všetkých žiakov petržalských materských a základných škôl sú ďalším z cieľov našej samosprávy. Jeho súčasťou je tiež bezbariérový prístup i pohyb v ich priestoroch a areáloch pre našich telesne znevýhodnených žiakov.

Hoci ide o beh na dlhé trate, postupne sa nám tento cieľ darí napĺňať. Najnovšie na našej ZŠ Černyševského, kde pribudla nová bezbariérová rampa so stoličkovým výťahom spolu za takmer 22 000 EUR. Deti aj ostatní si ich mohli vyskúšať v praxi počas tohto týždňa.

Novinka nadviazala na náš vlaňajší počin, keď sme v spolupráci s Nadáciou Volkswagen Slovakia a Asociáciou pomoci postihnutým zabezpečili rampu s výťahom aj na našej ZŠ Prokofievova.

 

 

A to nie je zďaleka všetko! V súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce podobného projektu i na našej ZŠ Gessayova. Postupne chceme v Petržalke zabezpečiť kombináciu rampy a výťahu vo všetkých verejných školách v našej správe, ktoré ich potrebujú.

A viacero školských zariadení sa čoskoro môže tešiť aj na nové bezbariérové toalety, ktoré zase o čosi viac vozíčkarom uľahčia ich každodenné fungovanie. VIAC INFO čoskoro.

#petrzalkapomaha

web od 2day