Tradícia sa stala inšpiráciou pre žiakov našej ZŠ Dudova

Morenu nahradila korona.

Hoci sa Korona podľa aktuálnych denných čísel pozitívnych prípadov ešte na ústup nechystá, my sme sa už rozhodli s ňou nadobro skoncovať. Presnejšie, boli to žiaci 8.A z našej Základnej školy Dudova 2, ktorí sa symbolickým gestom rozhodli ukázať, že sa naša spoločnosť tohto vírusu dokáže konečne nadobro zbaviť.

Žiaci najskôr dva týždne poctivo vyrábali makety koronavírusu a v deň „D“, ktorý pripadol na 8. marca, sa s dvomi napodobeninami – v ženskom a mužskom prevedení – vybrali na potulky Petržalkou. Prechádzka mala aj vzdelávací charakter, pretože spoločne prešli viacerými zaujímavými lokalitami, kde sa všeličo naučili.

Svoju cestu začali pri veľkom starom strome v areáli školy, odkiaľ pokračovali cez dostihovú dráhu, Námestie hraničiarov, budovu Mestskej polície Bratislava až po Slovenskú pedagogickú knižnicu, kde absolvovali krátku exkurziu.

Ďalej nasledovala budova Technopolu so sídlom Miestneho úradu Petržalka a púť ukončili na moste cez Chorvátske rameno neďaleko Tematínskej ulice. Tam obom maketám nasadili rúška, ktoré na znak oslobodenia sa od pandémie symbolicky odhodili do ramena. Týmto gestom chceli žiaci poukázať aj na skutočnosť, že dodržiavať platné hygienické opatrenia je stále viac než nevyhnutné.

Veríme, že budúci rok sa všetci spoločne vrátime späť k tradíciám a miesto symbolického zbavovania sa koronavírusu, sa budeme zbavovať už iba Moreny. Prajeme vám veľa zdravia, priatelia.

 #zdravapetrzalka

web od 2day