Zber odpadu v Petržalke s Nie je túra bez Štúra

Pridajte sa aj vy – už v piatok 18. marca.

Popredný cestovateľ Radoslav Hoppej pravidelne objavuje krásy Slovenska a svoje zážitky prostredníctvom pútavého blogu známeho ako Nie je túra bez Štúra zdieľa spolu s mnohými turistickými nadšencami.

Ako to už ale býva, popri svojich potulkách slovenskou prírodou častokrát natrafí aj na odvrátenú stránku cestovania – haldy odpadkov.

Tie, žiaľ, v hojnom množstve nachádzame aj v našej mestskej časti. Hoci sa s nimi i v spolupráci OLO – Odvoz a likvidácia odpadu, našimi zamestnancami a viacerými ekoaktivistami snažíme pravidelne bojovať, nie vždy sme celkom úspešní. Preto sme radi, že nás Rado oslovil a spoločne sa tak môžeme pustiť do skrášľovania nášho okolia.

Pridať sa môžete aj vy. Petržalčania, návštevníci, ale i naši cépéčkari – každý vie obyčajným zberom odpadkov prispieť ku krajšiemu a zdravšiemu životnému prostrediu.

 

Stačí dobrá nálada a chuť pracovať. O zvyšok sa už postarajú naši skvelí kolegovia z Oddelenia životného prostredia, územného rozvoja a dopravy, ktorí zabezpečia odpadové vrecia i hygienické rukavice. Naši makači z Oddelenia správy verejných priestranstiev sa zase postarajú o odvoz vyzbieraných odpadkov.

Idete s nami do toho? V tom prípade sa vidíme v piatok 18. marca o 10:00 pri Detskom areáli Veľký Draždiak.

ĎAKUJEME, že vám na zelenej Petržalke spoločne s nami záleží.

#zelenapetržalka

web od 2day