Petržalka oslávila Svetový deň vody čistením Chorvátskeho ramena

Utorok 22. marec sa niesol v znamení osláv Svetového dňa vody.

Keďže si dobre uvedomujeme cenu tejto vzácnej tekutiny, aj my sme sa pridali k zelenej aktivite našich priateľov zo Slovenského vodohospodárskeho podniku.

V rámci celoslovenského podujatia Nechajme to plávať pod záštitou Ministerstva životného prostredia SR tak zamestnanci z Miestneho úradu Petržalka spoločne s ďalšími dobrovoľníkmi a aktivistami vyčistili jednu z trinástich vzácnych vodných plôch – okolie Chorvátskeho ramena. Naši kolegovia z údržby sa – už tradične – postarali o odvoz vyzbieraného odpadu.

Cieľom jednej z prvých aktivít projektu Čisté Slovensko je napríklad vysvetliť životne dôležitú úlohu podzemnej zásoby tejto životodarnej tekutiny v našich ekosystémoch, sanitačných systémoch, poľnohospodárstve, priemysle a tiež v súvislosti s adaptáciou na už prebiehajúce zmeny klímy. Prioritou však bolo minimalizovať vplyv mikroplastov končiacich v našich riekach a nádržiach.

 

 

ĎAKUJEME kolegom z vodohospodárskeho podniku za skvelú organizáciu i pozvanie a už teraz sa tešíme na ďalšiu zelenú akciu. Veríme však, že každým rokom bude množstvo odpadu v petržalských prírodných lokalitách ubúdať.

 

 

#zelenapetrzalka

web od 2day