Uchádzať sa o dotácie na opravu terás môžete už iba posledný týždeň

Deadline je do 31. marca.

Pohľad na stav mnohých petržalských terás je častokrát žalostný. Hoci ako najľudnatejšia samospráva robíme pre ich záchranu, čo je v našich silách, do správy našej mestskej časti patrí „iba“ 17 z nich, presnejšie „iba“ 17 vybraných úsekov z celkového stavu, ktorý sa počíta v desiatkach. Tie naše sa snažíme v rámci možností postupne opravovať a pravidelne udržiavať. Žiaľ, nie vždy je to – vzhľadom na často komplikované majetkovoprávne vzťahy – možné hneď.

Ako sme vás už upozornili, aj kolegovia z bratislavského magistrátu si uvedomujú túto nešťastnú situáciu, a preto sa opäť rozhodli pre praktické riešenie. Vlastníci alebo správcovia nehnuteľností s terasami, ktorých súčasťou je i verejný priestor, sa môžu uchádzať o dotácie na ich opravu a celkovú revitalizáciu.

Dôležité je vedieť, že na využitie dotácie magistrátu je potrebná spoluúčasť na financovaní vo výške aspoň 50 %, pričom peniaze je možné využiť napríklad na:

  • vypracovanie statického posudku;
  • vypracovanie projektovej dokumentácie na sanáciu alebo rekonštrukciu;
  • udržiavacie práce spojené s obnovou;
  • a stavebné práce alebo tovary a služby súvisiace s realizáciou.

Treba sa ale poponáhľať. Na podanie žiadostí zostáva už iba posledný týždeň. Stačí vyplniť jednoduchý ONLINE formulár. VIAC INFO nájdete TU. 

Ak chcete vedieť VIAC ZO ZÁKULISIA petržalských terás, vypočujte si náš podcast Z petržalskej obývačky.

ĎAKUJEME kolegom z mesta za ďalšiu cennú pomoc a vám všetkým za ochotu podieľať sa na zveľaďovaní Petržalky spolu s nami.

#petrzalkazije

web od 2day