Učitelia si zaslúžia našu úctu

A nielen dnes na Deň učiteľov.

Už od roku 1955 patrí 28. marec všetkým učiteľom. Tento deň pripadol, ako inak, na narodenie významného pedagóga, teológa, českého filozofa i polyhistora Jána Ámosa Komenského.

Vychovávať schopnú a samostatne zmýšľajúcu budúcu generáciu je však mimoriadne ťažký oriešok. Obzvlášť v dnešnej dobe, kedy vývoj spoločenskej situácie a s ňou spojený široký výber z množstva informácií pedagógom ich úlohu vôbec neuľahčuje. Aj z tohto dôvodu si náročné, no často tvorivé a príjemné učiteľské povolanie zaslúži náš veľký obdiv a úctu.

Sme radi, že aj v Petržalke máme vynikajúcich učiteľov, ktorí s láskou a ochotou vychovávajú budúce generácie v materských a základných školách spadajúcich do pôsobnosti našej mestskej časti. Zatiaľ čo o tých najmenších Petržalčanov sa stará približne 275 z nich, starším žiakom odovzdáva vedomosti viac než 600 vyučujúcich.

V mene starostu našej samosprávy Jána Hrčku i Miestneho úradu Petržalka tak všetkým nielen pedagogickým zamestnancom za ich prácu nesmierne ĎAKUJEME a k dnešnému sviatku srdečne blahoželáme. A nezabúdame ani na kolegov z nášho oddelenia školstva, bez nasadenia ktorých si fungujúce vzdelávanie v Petržalke dokážeme len ťažko predstaviť. Krásny deň učiteľov!

#petrzalkazije

web od 2day