V Petržalke počas apríla aj vystúpenia folklórnych súborov Lúčnica a Očovan

Obyvateľom sa predstavia 26. apríla, resp. o tri dni neskôr 29. apríla 2022.

Apríl v Petržalke bude bohatý na hudobné podujatia, obzvlášť na tie folklórne. Skvelé vystúpenia slovenských umeleckých súborov si môžete užiť najmä na konci mesiaca.

Umelecký súbor Lúčnica vám už 26. apríla v DK Zrkadlový háj predvedie hudobno-tanečné umenie inšpirované ľudovou kultúrou s názvom Slovenský triptych. Viete, čo toto slovné spojenie znamená? Ten je tradične spájaný s troma základnými sférami minulosti:

 

  • pastierstvom, ktoré je charakteristické pre svoj svojrázny spôsob života naviazaný na horské prostredie;
  • roľníctvom, ktoré sa udomácnilo predovšetkým v dolinách a úrodných rovinách krajiny;
  • remeselníctvom, ktoré sa naopak šírilo z miest na nížiny, ako i na podhorský vidiek našej malebnej krajiny.

Programom vás prevedie 40-členný tanečný súbor so svojimi sólistami, 14-členný orchester a 5-členná spevácka skupina. Primášom orchestra je Martin Sleziak a lístky na podujatie zakúpite TU.

A to nie je zďaleka všetko! V rámci tradičného podujatia s názvom Večer autentického folklóru, na ktorom sa v Petržalke prezentujú súbory z celého Slovenska, sa vám v piatok 29. apríla opäť v našom DK Zrkadlový háj predstaví folklórna skupina Očovan v programe Keď sa my zídeme.

Záštitu nad podujatím prebral starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Ján Hrčka a lístky na podujatie zakúpite TU.

Zakončite apríl vo veľkom štýle. Či už to bude vystúpenie umeleckého súboru Lúčnica alebo folklórneho súboru Očovan, garantujeme vám, že pri oboch vás čakajú nezabudnuteľné zážitky.

#petrzalkazije

 

web od 2day