Petržalka pozýva užiť si Veľkú noc na ľade zimného štadióna

Vďaka podpore samosprávy sa korčuľuje dlhšie a platí menej.

Mestská časť, petržalskí hokejisti a zimný štadión po úspechu novinky z jarných prázdnin pripravili ďalšie kolo verejného korčuľovania za zvýhodnených podmienok a v predĺženej verzii.

Zimný štadión Petržalka je jedinou verejne dostupnou ľadovou plochou na území mestskej časti Bratislava-Petržalka. Od roku 2010 tam trénujú a hrajú zápasy hráči Hockey club Petržalka 2010.

Aj svojich hokejistov samospráva každoročne podporuje finančnými dotaciami pre veľké športové kluby. Za posledné tri roky, vrátane toho aktuálneho, pre ich mládež vyčlenila takmer 37-tisíc eur.

V rámci tejto overenej spolupráce mestská časť počas jarných prázdnin 2022 a pri príležitosti osláv úspechu slovenských hokejistov na zimnej olympiáde v Pekingu vyskúšala aj zaujímavú novinku.

Na každý vstup pre korčuliarov z radov širokej verejnosti nielen z Petržalky prispela sumou jedného eura, pričom čas korčuľovania vďaka ochote partnerov paradoxne predĺžila.

“Teší nás, že si táto novinka našla svoju početnú cieľovú skupinu. Veď na prelome februára a marca možnosť zľavneného korčuľovania s extra časom navyše využilo až 386 detí a 265 dospelých,” priblížil starosta Petržalky Ján Hrčka.

HARMONOGRAM VEĽKONOČNÉHO KORČUĽOVANIA V PETRŽALKE

PIATOK 15. APRÍLA: 11.00-12:45 a 16:00-17:45
SOBOTA 16. APRÍLA: 17:00-18:45
NEDEĽA 17. APRÍLA: 14.00-15.45
PONDELOK 18. APRÍLA: 16:00-17:45
UTOROK 19. APRÍLA: 14:45-16:30

Dospelí za štyri, deti za dve eurá

Dodáva, že ich samospráva okrem tejto sumy za šesť dní prenájmu ľadovej plochy v predĺženej verzii z pôvodnej hodiny na hodinu a 45 minút denne prispela zimnému štadiónu sumou ďalších 1500 eur. 

Počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov od piatka 15. do utorka 19. apríla (vrátane) tak dospelí, deti i mládež opäť zaplatia o jedno euro menej. Cena za doprovod – sprevádzajúcu osobu, ktorá sa nekorčuľuje – sa nemení a zostáva v sume symbolického jedného eura.

V praxi to znamená, že každý dospelí návštevník zimného štadióna zaplatí za jeden vstup na verejné korčuľovanie namiesto piatich iba štyri eurá. Deti a mládež do 18 rokov iba dve namiesto troch eur.

Všetky informácie samospráva zverejnila aj na webe PETRZALKA.sk/korculovanie. Záujemcovia tiež môžu použiť udalosť na sociálnej sieti Facebook ako pripomienku do svojho sviatočného kalendára.

“Veríme, že minimálne rovnaký záujem o korčuľovanie zo strany verejnosti bude aj počas Veľkej noci, kedy bude v rámci piatich dní naša plocha za rovnakých podmienok Petržalčanom aj našim návštevníkom k dispozícii v šiestich rozšírených termínoch,” dodáva Hrčka.

„Mestská časť poskytnutím dotácie na našu hokejovú mládež, aj podporou verejného korčuľovania na našom zimnom štadióne ukazuje, že jej na zmysluplnom využití voľného času detí i dospelých záleží,” uzatvára pozvánku na ďalšie kolo skvelého podujatia viceprezident Hockey club Petržalka 2010 a správca Zimného štadiónu Petržalka Martin Pinček.

web od 2day