V Petržalke pribudne už štvrtá moderná atletická dráha

Ak nás nič nezbrzdí, v jej cieľovej rovinke sa vidíme už v lete.

Po kompletnej rekonštrukcii atletických oválov na našich petržalských základných školách Tupolevova (2015), Nobelovo námestie (2018) a Dudova (2021) plánujeme už počas letných prázdnin otvoriť ďalší moderný atletický areál na Základnej škole Lachova 1. Zastupiteľstvo hlavného mesta schválilo mestskej časti Bratislava-Petržalka grant vo výške 85 000 eur na jeho realizáciu, za čo im aj touto cestou v mene všetkých Petržalčanov a našich návštevníkov ďakujeme.

V školskom areáli na Lachovej ulici už minulý rok pribudlo nové multifunkčné ihrisko na streetball, malý futbal, nohejbal, tenis a volejbal. „Celkové náklady projektu – aj so spomínanou dotáciou od kolegov z hlavného mesta – tak presiahnu 200 000 eur a sú primárne financované z nášho spoločného petržalského rozpočtu,“ približuje Monika Adameková z nášho referátu projektového riadenia.

„Dispozičné riešenie daných športovísk sa nemení a nový bežecký ovál vyrastie na mieste pôvodného škvarového okruhu. Zmení sa ale jeho šírka a bežecké podložie,“ vysvetľuje Miloš Holán z referátu investičných činností nášho miestneho úradu. „Platí, že bežecký ovál so štyrmi 200-metrovými dráhami, doskočiskom do piesku a 100-metrovou rovinkou bude pokrytý ľahko udržiavateľnou polyuretánovou vrstvou v hrúbke 13 milimetrov,“ dodáva.

V poradí už štvrtý vynovený atletický areál petržalských základných škôl bude opäť dostupný nielen pre deti v rámci ich vzdelávacieho procesu, ale aj širokú verejnosť či športové kluby.

#petrzalkamaka #petrzalkazije

web od 2day