Veľké upratovanie petržalských parkovísk je v plnom prúde

Ako už býva dobrým zvykom, aj tento rok mestská časť Bratislava-Petržalka odštartovala veľkú údržbu petržalských parkovísk.

Už od apríla teda sledujete na verejných petržalských parkoviskách našich makačov v akcii. Cieľom údržby je odstrániť biologický i komunálny odpad, ktorý sa v zimných mesiacoch na parkoviskách nazbieral. Okrem toho sa kolegovia z údržby venujú aj menším opravám, orezom zelene a obnove málo viditeľných boxov.

O plánovanom mieste údržby sa všetci obyvatelia Petržalky dozvedia 7 dní vopred pred čistením, a to dopravným značením na dobre viditeľnom mieste. Novinkou je aj SMS notifikácia , ktorá je doručená registrovaným majiteľom vozidiel 7 dní pred upratovaním, 1 deň pred ním a aj v samotný deň čistenia.

V rámci dňa zväčša partia šiestich makačov stihne upratať asi štyri parkoviská, pričom vyčistenie jedného im trvá pri naozaj prázdnom parkovisku maximálne 90 minút. Okrem servisného vozidla makačom pomáhajú aj dve alebo tri pojazdné čistiace stroje.

Nič z toho však nie je možné vykonávať efektívne a bez ohrozenia majetku, pokiaľ na parkoviskách stoja autá. Situáciu spojenú s údržbou parkovísk tak často komplikujú samotní vodiči, pritom škodia sami sebe. Preto prosíme všetkých majiteľov vozidiel, aby rešpektovali dopravné značenie i opakované výzvy cez množstvo platforiem. V opačnom prípade si koledujú o pokutu v rámci objektívnej zodpovednosti.

Harmonogram čistenia petržalských parkovísk na celý rok 2022 nájdete na našom webe.

A aj touto cestou chceme vás, motoristov, poprosiť, aby ste sprístupnili miesta počas dní čistenia. Stačí iba, ak raz v roku na pár hodín odparkujete svoje auto. Vopred ďakujeme za zhovievavosť a spoluprácu. Robíme to pre vás.

#petrzalkamaka

web od 2day