Športoví nadšenci, registrujte sa na Petržalskú 5ku

Nemáte čas cvičiť hodiny v telocvični? Máte však voľnú sobotu 21. mája a chuť sa hýbať? Máme pre vás super ponuku. Prejdite sa!

Mestská časť Bratislava-Petržalka s kolegami z Kultúrnych zariadení Petržalky spojila sily so Slovenským atletickým zväzom a v zastúpení jeho miestneho Atletického zväzu Bratislavy sa po úspešnej organizácii rekreačného chodeckého podujatia pre širokú verejnosť v lete 2021 v okolí obľúbeného Veľkého Draždiaka rozhodla usporiadať prvý ročník medzinárodného atletického podujatia pre profesionálnych chodcov, chodcov-amatérov aj širokú verejnosť.

Obyvatelia i návštevníci najľudnatejšej mestskej časti Slovenska sa tak môžu tešiť na 1. ročník Petržalského chodeckého mítingu, ktorý sa uskutoční v rámci podujatia Petržalská 5ka 2022

Už v sobotu 21. mája od 09:00 sa pri Chorvátskom ramene neďaleko ihriska Detský svet – Petržalka City aj vďaka podpore Bratislavskej vodárenskej spoločnosti zídu profesionálni chodci z celého Slovenska i Európy, aby si zmerali sily v piatich vekových kategóriách na okruhu okolo Chorvátskeho ramena v ôsmich disciplínach na tratiach dlhých od 0,5 do 10 kilometrov.

Nezabúdame však ani na amatérskych chodcov. Spomínaný okruh bude v poobedných hodinách slúžiť všetkým Petržalčanom a ich návštevníkom, ktorí si môžu bezplatne a jednoducho vyskúšať atmosféru i trať profesionálnych chodeckých pretekov. Registrácia pre amatérskych chodcov je otvorená v dvoch kategóriách. O 13:00 odštartujeme na kilometrovej a od 14:00 na päťkilometrovej trati. Stačí kliknúť TU.

Ambasádorom Petržalskej 5ky 2022 sa stal olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth a nebude chýbať ani jeho kolega v najúspešnejšej atletickej disciplíne Slovákov Jozef Pribilinec. Po podujatí sa na terase Petržalka City 1 od Chorvátskeho ramena uskutoční aj beseda a autogramiáda.

 

O sprievodný PROGRAM sa postarajú Detská atletika s ukážkami disciplín a odmenami pre najmenších, Koncert RONIE s jej kapelou, Bubnová show s Rytmikou a mnohí ďalší. VIAC INFO vrátane registrácie nájdete práve na našom webe. Vidíme sa.

#petrzalkazije

web od 2day