Petržalka opravuje cesty vo veľkom

Viac ako 60-tisíc eur sme investovali do Jungmannovej ulice i Zadunajskej cesty.

Medzi povinnosti mestských častí v Bratislave patrí aj údržba a správa ciest III. a IV. triedy, ako i priľahlých chodníkov a parkovísk.

Aj v Petržalke si však uvedomujeme, že sa často nenachádzajú v stave, v akom by sme si práve želali, čo vodičom, cyklistom a chodcom komplikuje ich život. Hoci spomínaná údržba nepatrí práve k tým najjednoduchším a najlacnejším položkám nášho rozpočtu, snažíme sa pravidelne opravovať čo možno najdlhšie a najmä najviac poškodené úseky.

Kým s menšími výtlkmi si hravo poradia naši petržalskí makači z údržby, pri väčších poškodeniach a rekonštrukciách celých úsekov stále musíme využívať služby externých dodávateľov. Tí si tentokrát poradili aj s jednou z najväčších tohtoročných opráv miestnych komunikácií na Jungmannovej ulici.

Výraznejšej opravy sa dočkala tiež príjazdová komunikácia na Zadunajskej ceste. Od apríla majú Petržalčania k dispozícii 590 metrov štvorcových novučičkého asfaltového povrchu, pričom sme opravili aj niektoré časti parkovacích miest. Oba projekty stáli našu samosprávu približne 60-tisíc eur.

 

 

Aktuálne partia našich kolegov pracuje na lokálnych opravách výtlkov, ktorých prioritu určuje priamo v teréne petržalský referát investičných činností. Aby im išli práce ešte viac od ruky, stále hľadáme aj posily do nášho „výtlkového tímu“. Ak máte záujem, alebo niekoho poznáte, určite kliknite TU. 

Makáme ďalej! #petrzalkamaka

web od 2day