Na ZŠ Pankúchova sa kreativite pri vzdelávaní medze nekladú

Jej zverenci sa tentokrát zamerali na históriu Petržalky.

„Ak sa človek má stať človekom, musí sa vzdelávať,“ povedal svojho času otec modernej pedagogiky Ján Amos Komenský. Veľmi nás teší, že aj v Petržalke vyrastajú vďaka šikovným a kreatívnym pedagógom skutoční ľudia v duchu Komenského myšlienky.

V dnešných časoch, kedy sú ľudia náchylnejší veriť konšpiráciám, zavádzaniu či klamstvám, je kvalitná úroveň vzdelávania obzvlášť dôležitá.

Našťastie, verejné školy v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka sú si svojej dôležitej role v živote mládeže plne vedomí a spôsob výučby prispôsobujú dobe.

Radi by sme preto vyzdvihli našu Základnú školu Pankúchova, kde učitelia dejepisu ešte počas pandémie pripravili vo vestibule výstavu s názvom Petržalka kedysi a dnes. Prezentácie žiakov pre návštevníkov II. stupňa sa však konali až v týchto dňoch v pondelok 23. a v utorok 24. mája.

Žiaci sa tak mali prostredníctvom výkladu svojich spolužiakov možnosť oboznámiť s tým, ako najväčšie slovenské sídlisko vznikalo, dozvedeli sa viac o živote vtedajších obyvateľov a osobností alebo spoznávali pôvod názvov petržalských ulíc. Jednotlivé prezentácie dopĺňali učitelia o zaujímavé fakty a všetky prednášky ukončil veľký QUIZ o sladkú odmenu.

Petržalka kedysi a dnes ale nie je jedinou problematikou, ktorou sa na Pankúchovej zaoberajú. Vyučujúci berú vždy do úvahy rôzne výročia či príležitosti, na základe ktorých potom vznikajú mnohé tematické prednášky o zaujímavých osobnostiach či udalostiach našej histórie.

Z mladých Petržalčanov tak vďaka ich uvedomelým učiteľom vyrastá generácia múdrych a vzdelaných ľudí, ktorá ak nebude zabúdať na minulosť, bude mať šancu meniť k lepšiemu budúcnosť.

ĎAKUJEME zamestnancom ZŠ Pankúchova i jej žiakom za nápaditosť a veríme, že z ich tradície si vezmú príklad aj ďalšie naše inštitúcie.

#vzdelanapetrzalka #petrzalkazije

web od 2day