Parkovacia aplikácia URBI prináša ďalšie užitočné novinky

Potešia sa im nielen petržalskí motoristi.

Pomocou pilotného projektu petržalského parkovacieho systému, jej mobilnej aplikácia Urbi – Parkovanie a ich vývoja sa denno-denne snažíme uľahčovať život motoristom snahou zaviesť jasné pravidlá parkovania pre všetkých.

Pre tých, ktorí stále nevedia, o čom je reč, apka URBI slúži najmä na registráciu obyvateľov našej samosprávy do jej parkovacieho systému. Jej výhodou je napríklad prehľad o regulovaných parkoviskách v petržalskom parkovacom systéme.

Skrátka, byť Petržalčanom sa naozaj oplatí!

Pri aplikáciách je ale nevyhnutné kráčať s dobou, čo si uvedomujeme aj my. O to viac v kontexte postupného zavádzania celomestskej parkovacej politiky PAAS v gescii kolegov z bratislavského magistrátu.

Prvá zóna PAAS v Petržalke funguje od 10. januára 2022 na Dvoroch IV a termín, kedy pribudnú ďalšie, zatiaľ jasný nie je. Práve preto naša parkovacia apka potrebovala hneď niekoľko užitočných aktualizácii a vylepšení.

ČO NOVÉ V APKE URBI – PARKOVANIE?

  • NIE LEN PETRŽALKA: Apka mení názov na Urbi – Parkovanie. Súvisí to so zmenou jej funkcionality, keďže apka sa už nepoužíva iba v našej mestskej časti. Riešenie, na ktorého vývoji sa podieľame, začali využívať aj v iných mestách, napríklad v Prešove a Považskej Bystrici. Veľmi nás to teší a do budúcnosti priamo v apke URBI nájdete aj integráciu apky PAAS.
  • OD ČÍSLA K E-MAILU: Po novom sa do aplikácie URBI prihlásite cez vašu e-mailovú adresu, nie cez telefónne číslo. Užívateľom, ktorí sa registrovali v minulosti, tak bola zaslaná správa na jej aktiváciu. Ak ste tak stále neurobili, môžete to napraviť pri najbližšom prihlásení.
  • VŠETKO V JEDNOM: V sekcii apky s názvom POUŽÍVATEĽ vyplníte základné informácie a pridáte svoje vozidlá do zoznamu. Ten následne môžete využiť pri parkovaní vo všetkých zapojených samosprávach. POZOR! Pridanie vozidla neznamená jeho automatické schválenie na rezidenčné parkovanie v Petržalke. Táto registrácia sa realizuje v časti sekcie s názvom REZIDENTSKÁ KARTA.

Sekcia apky s názvom LÍSTKY sa mení v závislosti od zvolenej lokality. Pre petržalských rezidentov zostala v platnosti záložka na prideľovanie ich návštevníckych hodín. Rezidenti si vedia overiť registráciu svojho vozidla a počet hodín pre návštevy v časti sekcie MOJE KARTY.

  • NÁVŠTEVY BEZ BOXU: V sekcii apky MAPA parkujú všetci petržalskí návštevníci. Buď BEZPLATNE od pondelka do štvrtka medzi 07:00 až 18:00 a od piatka 07:00 do nedele 18:00, alebo mimo týchto časov s platnou a potvrdenou žiadosťou o návštevnícke hodiny od niektorého z petržalských rezidentov.

Tiež platí, že návštevníci už pri parkovaní nemusia zadávať číslo daného boxu, na ktorom nechajú svoje vozidlo. V časti sekcie LÍSTKY s názvom MOJE LÍSTKY si zároveň môžu overiť, či ich vozidlo zaparkovali správne.

Vzhľadom na okolnosti s týmito novinkami v parkovacej apke nekončíme. Už teraz pre vás s partnermi pripravujeme viaceré „user friendly“ vylepšenia, o ktorých vás budeme – ako vždy – včas informovať.

#petrzalkamaka

web od 2day